Bratislavské jazzové dni budú s najväčšími americkými hviezdami

NETKY.SK • 4 September 2013, 10:04 • 2 min
Bratislavské jazzové dni budú s najväčšími americkými hviezdami

BARTISLAVA - Bratislavská Incheba bude od 25. do 27. októbra už tradične miestom konania Bratislavských jazzových dní Slovenská sporiteľňa a opäť privíta špičkových muzikantov. Medzi hviezdy 39. ročníka tohto podujatia bude patriť saxofonista Joshua Redman, americký hudobník Chris Potter a HBC The Super Trio v zložení Henderson, Berlin a Chambers.

slovakia

left justify in out

Joshua Redman patrí medzi najvyhľadávanejších saxofonistov. Vo svojej doterajšej kariére tento 44-ročný hudobník spolupracoval takmer s každým, kto v americkom hudobnom svete niečo znamená. Na koncertoch či v štúdiu pri nahrávaní albumov sa stretol napríklad s The Dave Matthews Band, Chickom Coreom, Quincy Jonesom, B. B. Kingom, Nicholasom Paytonom, Diannou Reeves, ale aj s The Rolling Stones či Stevie Wonderom. Joshua Redman Quartet bude headlinerom piatkového večera 25. októbra.

Za názvom HBC The Super Trio sa skrýva špeciálny projekt troch superlatívmi označovaných svetových hudobníkov, akými sú gitarista Scott Henderson, basgitarista Jeff Berlin a bubeník Dennis Chambers. Každý z hudobníkov je výnimočný a všetci traja sú fanúšikmi, ale i odborníkmi označovaní za to najkvalitnejšie, čo v súčasnej hudbe nájdete. Henderson, Berlin aj Chambers vo svojich doterajších kariérach spolupracovali s najúspešnejšími hudobníkmi a spevákmi po celom svete. Spoluprácu začali v roku 2009, keď po úspešnom svetovom turné v roku 2012 vydalo HBC The Super Trio prvý album. Pre veľký úspech celosvetové turné, s početnými zástavkami v Európe opakujú aj tento rok. V Bratislave sa táto jedinečná superkapela predstaví v sobotu 26. októbra.

Chris Potter patrí medzi svetových džezových hráčov na saxofón, publiku je však známy aj ako skladateľ, gitarista a klavirista. Vo svojej doterajšej kariére nahral viac ako 15 albumov v pozícii sólového hráča, celkovo spolupracoval na viac ako 150-tich s hviezdami ako Pat Metheny, Red Rodney, Dave Holland či Dave Douglas. Svoj prvý profesionálny koncert odohral ako trinásťročný, na Slovensku vystúpi Chris Potter's Underground v nedeľu 27. októbra.

Vo svojej histórii Bratislavské jazzové dni priviezli na Slovensko už veľké množstvo skvelých a talentovaných hudobníkov z celého sveta. Bude to aj tento rok, na dvoch pódiách v Inchebe odohrajú muzikanti a kapely 21 koncertov. Okrem už zabehnutých intepretov aj tento rok organizátori vyčlenili miesto pre talentovaných hudobníkov a začínajúce kapely prostredníctvom súťaže Pódium mladých talentov dobrej hudby Nadácie SPP. 

Dnes začína predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal. K dispozícii budú jednodňové vstupenky aj permanentky, lístky na voľné sedenie aj na miesto. Viac informácií o festivale ponúka webová stránka bjd.sk. TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona