Bratislavská ZOO v sobotu oslávi Svetový deň zvierat

NETKY.SK • 2 Október 2013, 16:43 • 2 min
Bratislavská ZOO v sobotu oslávi Svetový deň zvierat

BRATISLAVA - Svetový deň zvierat si pripomenie aj bratislavská Zoologická záhrada (ZOO). Ku dňu zvierat pripravili v sobotu 5. októbra program, návštevníci si môžu prísť pozrieť komentované kŕmenie, pre deti je pripravené vozenie na koníkoch či tvorivé dielne. Agentúru SITA o podujatí informovala Katarína Matejovičová z bratislavskej Zoologickej záhrady.

slovakia

left justify in out

Zoologická záhrada pripravila k Svetovému dňu zvierat program pre návštevníkov i pre sponzorov zvierat. Návštevníci si od 13:00 budú môcť prísť pozrieť posledné tohtoročné komentované kŕmenie zvierat. Kŕmiť budú veľké mačkovité šelmy, paviány i gibony, ale tiež žirafy, zebry, ťavy a zubry. Platforma mimovládnych rozvojových organizácií pripravila pre návštevníkov fotenie v africkom štýle či kvíz o živote v slumoch. Združenie Človek v ohrození naučí v sobotu deti ako si vyrobiť hračky, s ktorými sa hrávajú deti v Keni. Libraria - Informačné centrum globálneho vzdelávania predstaví návštevníkom miniknižničku na stračej nôžke i kvíz o našom pôsobení na klímu planéty. Ľudom tiež predstavia kampaň ŽI FÉR, ktorej ikonou je žirafa Salome žijúca v bratislavskej ZOO. Svoju kreativitu si budú môcť malí i veľkí návštevníci vyskúšať v tvorivých dielňach. Pripravené budú pre nich drevené i plastové stavebnice, modelovanie so zábavným kinetickým pieskom či maľovanie na drevo. Fantáziu využijú návštevníci pri vyrábaní trblietavých obrázkov či skladaní ekologickej stavebnice. Deti si tiež budú môcť zasúťažiť v hádzaní mäkkých loptičiek, najšikovnejšie deti získajú aj odmenu.

Pre pozvaných sponzorov zvierat ZOO tento rok pripravila špeciálny program. Podľa Matejovičovej tak chcú sponzorom zvierat poďakovať. Pozvaní hostia sa budú môcť v teráriu porozprávať s chovateľkou o chove terárijných zvierat. Pozrieť si budú môcť vnútorné priestory pavilónu šeliem a dozvedieť sa zaujímavosti o chove jednotlivých druhov. So svojimi zvedavými otázkami sa budú môcť obrátiť na zoológa.

Za Svetový deň zvierat bol na Európskej konferencii ekológie, ktorá sa konala vo Florencii v roku 1931, ustanovený 4. október. Na tento deň pripadá aj sviatok sv. Františka z Assisi, ktorý bol veľkým milovníkom zvierat a je patrónom zvierat a ekológov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies