Bratislavská ZOO otvorí v sobotu letnú sezónu

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 08:00 • 2 min
Bratislavská ZOO otvorí v sobotu letnú sezónu

BRATISLAVA – Zoologická záhrada v Bratislave v sobotu 2. apríla otvorí letnú sezónu. V areáli ZOO v novej sezóne pribudlo detské ľanové ihrisko, na návštevníkov čakajú aj mláďatká, ktoré sa v tomto roku narodili, a ľudia sa môžu tešiť počas letnej sezóny aj na rôzne podujatia.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala Katarína Moravcová zo ZOO Bratislava.


Letnú sezónu zoologická záhrada odštartuje podujatím Otváranie sezóny v ZOO Bratislava. Návštevníkov v zoo privíta spevák Adam Ďurica i herci zo seriálu ZOO. Svoju šikovnosť návštevníkom predvedú aj psíky zo Športového klubu policajtov K-9, deti sa isto potešia novému ihrisku. Chýbať nebude tombola, oslavovať sa tiež bude Svetový deň vtáctva. Podujatie sa začne v sobotu 2. apríla o 10:30 na hornom detskom ihrisku.


Bratislavská zoo bude v letnej sezóne, teda od apríla až do konca septembra otvorená od 09:00 do 19:00, posledný vstup do zoo je o 18:00. Bratislavská zoo sa môže v týchto mesiacoch popýšiť aj novými prírastkami do zvieracej rodiny. V januári sa rozrástla rodina sitatúng západných i kozičiek domácich holandských. Vo februári sa z mláďat tešila ťava dvojhrbá, dikobraz bielochvostý a diviak lesný. V marci pribudli mláďatká vo výbehu lamy krotkej a v zoo sa tešia aj z malých lemurov.


ZOO Bratislava v letnej sezóne pripravila pre návštevníkov aj sériu podujatí. V máji zoo pozýva všetky mamičky osláviť spoločne Deň matiek (8. máj). O týždeň neskôr (15. mája) bude zoo patriť maskotom a rozprávkovým postavičkám, konať sa tu bude ďalší ročník Veľkého festivalu maskotov. Na prelome mája a júna budú v zoo oslavovať Svetový deň detí a prvé júlové dni plánuje ZOO Bratislava spolu s návštevníkmi privítať leto.


ZOO Bratislava je mestská príspevková organizácia, ktorá vznikla 9. mája 1960. Dnes má 958 jedincov a 167 druhov zvierat. Návštevníci si môžu pozrieť napríklad pavilón šeliem pre levy juhoafrické, tigre biele, jaguára amerického a leopardy cejlónske, pavilón primátov pre šimpanzy učenlivé a orangutany sumatrianske, výbehy nosorožcov, kengúr, zebier, žiráf a ďalšie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies