Bratislavská vodárenská očakáva od Kittsee záväzné stanovisko k návrhu zmluvy o využívaní ČOV

NETKY.SK • 23 Február 2017, 15:38 • 2 min
Bratislavská vodárenská očakáva od Kittsee záväzné stanovisko k návrhu zmluvy o využívaní ČOV

BRATISLAVA/KITTSEE – Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) očakáva v nasledujúcich dňoch záväzné stanovisko od obecného zastupiteľstva v Kittsee k predloženému návrhu zmluvy o podmienkach využívania čistiarne odpadových vôd v Bratislave Petržalke. Súčasná dohoda garantuje totiž piatim prihraničným rakúskym obciam služby BVS iba do konca júna 2017. Pre TASR to dnes potvrdil hovorca BVS Ján Pálffy.

slovakia

left justify in out

„Teraz sú na rade naši partneri, obecné zastupiteľstvá v Bergu a Kittsee, ktoré návrh zmluvy musia podpísať“, uviedol Pálffy s tým, že BVS rakúskym partnerom zaslala aj minulý rok, tak ako aj predtým, návrhy, ktoré rešpektujú platný legislatívny i cenový rámec, stanovený Úradom pre reguláciu sieťových odvetví.

 

Ponuka, ktorú predložila BVS, je podľa vyjadrenia člena obecného zastupiteľstva v Kittsee Waltera Rinalda z ekonomického hľadiska priaznivejšia než iné alternatívy. „V porovnaní so zamýšľaným napojením na čistiareň v Brucku an der Leitha, ktoré je však dodnes iba v rovine plánov, je spolupráca s BVS overená dlhoročnou praxou“, uviedol po rokovaní Rinald, podľa ktorého je iné riešenie spojené s mnohými neznámymi, či už z ekonomického, finančného alebo technického hľadiska.

 

Podľa riaditeľa pre stratégiu a rozvoj BVS Radoslava Daniša overené a bezproblémové spracovanie odpadovej vody v modernej čistiarni odpadových vôd v Petržalke predstavuje pre dotknuté obce výhodné riešenie z kvalitatívneho, technického i ekonomického hľadiska.

 

„Veríme, že sa nám podarí dohodnúť na pokračovaní našej dlhoročnej bezproblémovej spolupráce,“ uviedol Daniš po rokovaní o novej zmluve so zástupcami rakúskych prihraničných obcí Kittsee, Edelstal a Pama, pre ktoré BVS už bezmála polstoročie zabezpečuje spracovanie odpadových vôd.

 

Obecné rady Bergu, Kittsee, Edelstalu, Wolfsthalu a Pamy podpísali v lete roku 2016 dohodu so Združením oblastných kanalizácií Bruck/Neusiedl (AVBN) o pripojení k čistiarni Bruck an der Leitha. Realizačné stavebné práce, ktoré súvisia s pripojením k tejto čistiarni, sa však do júna 2017, keď vyprší platnosť pôvodnej zmluvy s BVS, nepodarí ukončiť. Preto podľa starostu Edelstalu Geralda Handiga hľadajú zatiaľ iné riešenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies