Bratislavská reštaurácia si zgustla na našej vláde. Ministri a štátny tajomníci sa ocitli na blackliste

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 11:40 • 2 min
Bratislavská reštaurácia si zgustla na našej vláde. Ministri a štátny tajomníci sa ocitli na blackliste

BRATISLAVA - Reštaurácia Dunajský pivovar koncom minulého týždňa zverejnila príspevok, ktorý obletel sociálnymi sieťami ako blesk. Vládnych predstaviteľov dali na blacklist, čo znamená, že ak by k nim aj niekto z vládnej garnitúry zavítal, nebude obslúžený!

slovakia

left justify in out

Majiteľ reštaurácie ako aj jeho zamestnanci zaujali veľmi jasný postoj. Na zoznam nežiadúcich zákazníkov, ktorí aj keď do pivovaru zavítajú, odídu s “dlhým nosom“. V tomto podniku jednoducho členovia vlády nie sú vítaní. 

 

img

 

Krajčí kraľuje blacklistu

Na prvom mieste nad všetkými ostatnými sa na zozname týči fotografia bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO). Hneď pod ním je pätica mien, od premiéra Eduarda Hegera, cez bývalého predsedu vlády Igora Matoviča, ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského, šéfa rezortu obrany Jaroslava Naďapo ministra dopravy Andreja Doležala.

 

Reštaurácia však nešetrila nikoho a na blackliste sa ocitli aj štátni tajomníci jednotlivých rezortov, ktorí v podniku nie sú vítaní. Takýmto spôsobom pivovar zaujal jasný postoj k súčasnej vláde, čím poukázal na nedostatočnú finančnú pomoc zo strany štátu k jednému z najviac zasiahnutých sektorov ekonomiky počas pandémie.  

 

 

 „Tak ako väčšina z vás, milí členovia Vlády Slovenskej republiky, tak aj my sme fanúšikmi vizuálnych pomôcok. Tu máme tú základnú pre náš personál, aby ste boli spoznaní, predsa cez tie rúška v médiách vás nie každý pozná podľa tváre. Blacklist, keď chcete zoznam neželaných hostí, sme rozšírili o štátnych tajomníkov a o nespornú ikonu pandémie Mareka Krajčího,“ píše sa v príspevku sa na sociálnej sieti podniku.

 

Majiteľ podniku bol natoľko kreatívny, že zamestnancom nechal vyrobiť novú rovnošatu s heslami ako „vláda ničí gastro“ či „gastro kričí, vláda ho má v ....“.

 

Klus poukázal na tri závažné skutočnosti

Na blacklist, na ktorom sa ocitol aj štátny tajomník na ministerstve zahraničných vecí Martin Klus, dnes na sociálnej sieti zareagoval so slovami, „že každá reklama je reklama”.

 

„Nechcem a nebudem riešiť základnú myšlienku, že je zvláštne ak si po mesiacoch strádania takto vážia perspektívnych zákazníkov, zamyslím sa ale nad tromi “maličkosťami”, ktoré vnímam na sociálnych sieťach v súvislosti s pandémiou ako dlhodobý problém,“ neodpustil si Klus.

 

Poukázal pritom na tri momenty. Po prvé „zovšeobecňovanie a princíp kolektívnej viny“, „prečo na zozname nie sú aj politici z opozície“„vláda môže za všetko, my nemôžeme za nič“.

 

„Na druhej strane je verejným tajomstvom ako donedávna “doba kešu” hýbala s touto časťou biznisu a teraz, keď treba kompenzovať, je zrazu na vine zlý štát, kam sa ale roky odvádzalo len to čo sa nevyhnutne muselo, alebo vôbec nič,“ pripomenul Klus rôzne praktiky zamestnávania v gastro sektore.

 

 

V prípade chýbajúcej opozície poukázal na to, že to boli práve oni, kto počas zúriacej pandémie spochybňovali očkovanie a zvolávali masové demonštrácie bez rúšok

 

„Navyše, dumem, čo má s gastrobiznisom spoločné napr. taký minister životného prostredia, či štátna tajomníčka na kultúre? V minulosti sme už s princípmi kolektívnej viny skúsenosti mali a všetci vieme ako to dopadlo. Čiže takéto hádzanie všetkých do jedného vreca považujem za ďaleko cez čiaru,“ zhodnotil v statuse štátny tajomník. 

 

V závere doplnil, že sa necíti nikým ukrivdený, pričom rozumie aj tomu, že zúfalá doba prináša zúfalé činy. „Ale vzhľadom na tieto tri body skutočne do budúcna odporúčam radšej viackrát merať, až potom strihať,“ odkázal Klus. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies