Bratislavská Rača upozorňuje na možné požiare vo vinohradoch

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 14:48 • 2 min
Bratislavská Rača upozorňuje na možné požiare vo vinohradoch

BRATISLAVA – V súvislosti s horúčavami upozorňuje bratislavská Rača svojich obyvateľov, ako aj návštevníkov okolitých vinohradov a lesov na možné riziko vzniku požiarov.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti už v rámci preventívnych opatrení osadila na najnavštevovanejšie račianske vinohrady výstražné tabule, ktoré zakazujú manipuláciu s otvoreným ohňom. Zároveň požiadala pozemkový a lesný odbor Okresného úradu Bratislava, aby vyzval vlastníkov viníc na vykonanie opatrení na ochranu pred poškodením a degradáciou. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa račianskeho starostu Eva Miklánková.

 

"Všetci máme ešte v živej pamäti minuloročné rozsiahle požiare, ktoré vypukli dokonca aj v tesnej blízkosti obytných domov," hovorí starosta Rače Peter Pilinský. Vysoké teploty a sucho sú podľa neho veľmi nebezpečným atribútom na vznik a rýchle šírenie požiaru. "Niekedy stačí nedbalo odhodený ohorok z cigarety, ktorý vie spôsobiť katastrofu," doplnil starosta.

 

Pilinský zároveň upozornil, že v katastrálnom území mestskej časti sa nachádzajú vinice, o ktoré sa ich vlastníci nestarajú. "Tieto plochy dlhodobo degradujú, strácajú na svojej ekologickej funkcii a zároveň sa stávajú aj potenciálnym rizikom pre vznik požiaru, ktorý môže spôsobiť vážne dôsledky – ujmu na majetku, na zdraví či dokonca na živote," konštatoval starosta. V tejto súvislosti spomenul napríklad požiar vinohradov z júla minulého roka, ktorý si vyžiadal dočasné uzatvorenie Kadnárovej ulice a evakuáciu obyvateľov niekoľkých domov na tejto ulici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies