Bratislavská Rača rozhodla o odstránení piatich čiernych stavieb, podala i trestné oznámenie

NETKY.SK • 10 August 2015, 12:49 • 2 min
Bratislavská Rača rozhodla o odstránení piatich čiernych stavieb, podala i trestné oznámenie

BRATISLAVA - Bratislavská mestská časť Rača vydala rozhodnutie o odstránení piatich čiernych stavieb, ktoré vyrástli v lokalite Fixle bez akýchkoľvek povolení z hľadiska stavebného zákona. Račianska samospráva vydala rozhodnutie o odstránení týchto stavieb v čase, keď podala na stavebníka v poradí už tretie trestné oznámenie.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala hovorkyňa starostu Rače Eva Miklánková. Podľa mestskej časti je z hľadiska legislatívy toto rozhodnutie vyvrcholením boja proti týmto čiernym stavbám. "Stále verím, že sa nakoniec zrealizuje aj posledný krok a z Fixlov zmiznú úplne," podotkol starosta Rače Peter Pilinský.

 

Rozhodnutie o odstránení čiernych stavieb však ešte nie je právoplatné a vykonateľné. Stavebník nelegálnych stavieb Juraj O., ako aj ostatní účastníci konania môžu teraz podať odvolanie voči vydanému rozhodnutiu v lehote 15 dní odo dňa jeho doručenia. O odvolaní by následne rozhodoval Okresný úrad Bratislava ako odvolací orgán.

 

"Po nadobudnutí právoplatnosti vydaného rozhodnutia by plynula 60-dňová lehota na dobrovoľné odstránenie stavieb, po jej márnom plynutí sa pristúpi k nútenému výkonu rozhodnutia cestou súdneho exekútora," priblížila Miklánková.

 

Rača sa čiernymi stavbami v lokalite Fixle zaoberá viac ako dva roky a v súvislosti s tým sa obrátila na viacero dotknutých inštitúcií a organizácií. Začiatkom apríla tohto roka tiež začala konanie o odstránení týchto piatich nelegálne postavených objektov. Po opakovanom trestnom oznámení začala v máji polícia voči stavebníkovi trestné stíhanie vo veci neoprávneného uskutočňovania stavby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies