Bratislavská polícia apeluje na prevádzkovateľov autobusovej dopravy: Nehazardujte so životmi detí!

NETKY.SK • 23 Máj 2023, 12:00 • 2 min
Bratislavská polícia apeluje na prevádzkovateľov autobusovej dopravy: Nehazardujte so životmi detí!

BRATISLAVA - Prichádza obdobie školských výletov, na ktoré sa deti a mládež zvyčajne prepravujú autobusmi rôznych prepravcov v autobusovej doprave, preto sa policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zamerali na kontrolu povinností vodičov autobusov a technického stavu autobusov, informovala o tom hovorkyňa krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

slovakia

left justify in out

Počas vykonaných kontrol polícia zistila viacero porušení (chýbajúce doklady vodičov na vedenie autobusov, nevykonanie technickej a emisnej kontroly, nevyhovujúci technický stav - poškodený dezén pneumatík, nefunkčné bezpečnostné pásy, poškodené čelné sklo). 

 

"V troch prípadoch, kde sa autobusmi malo prepravovať spolu 130 ľudí z toho 100 detí sa z dôvodu vážnych závad na technickom stave autobusov, výlety objednanými autobusmi ani nemohli uskutočniť," dodala hovorkyňa Silvia Šimková.

 

Bratislavská polícia preto vyzýva prevádzkovateľov autobusovej dopravy, aby si dôsledne plnili zákonom stanovené povinnosti, a aby na jazdu používali len vozidlá, ktoré sú technicky spôsobilé na prevádzku v cestnej premávke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies