Bratislavská nemocnica Medissimo získala akreditáciu kvality a bezpečnosti

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 20:12 • 2 min
Bratislavská nemocnica Medissimo získala akreditáciu kvality a bezpečnosti

BRATISLAVA - Bratislavská nemocnica ProCare Medissimo získala ako prvá na Slovensku akreditáciu kvality a bezpečnosti. Akreditácia českej Spojenej akreditačnej komisie (SAK) garantuje, že zdravotnícke zariadenia sa riadia postupmi podľa presne stanovených kritérií.

slovakia

left justify in out

"Naďalej máme ambíciu, aby akreditáciou postupne prešli všetky naše zariadenia v ambulantnej aj nemocničnej sfére. Tou najbližšou bude nemocnica novej generácie v Michalovciach, ktorú otvárame už v januári 2018," uviedol Marek Duban, generálny riaditeľ siete polikliník ProCare a siete nemocníc Svet zdravia.

 

Štandardizácia postupov sa tak týka takmer každej činnosti, ktorá súvisí s poskytovanou zdravotnou starostlivosťou či s pobytom pacienta v zariadení. "Aplikácia efektívnych akreditačných systémov prispieva k trvalému zvyšovaniu kvality a prevencie rizík pre pacientov a pre zdravotnícky personál," povedal riaditeľ SAK David Marx.

 

Spojená akreditačná komisia vznikla v roku 1998 v Česku, kde procesom jej akreditácie prešlo viac ako 100 nemocníc. Vydáva vlastné akreditačné štandardy, ktoré vychádzajú z medzinárodných štúdií rizík. Akreditácia je platná na tri roky, potom sa celý proces hodnotenia opakuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies