Bratislavská MHD bude od stredy jazdiť v prázdninovom režime

NETKY.SK • 21 December 2015, 11:28 • 2 min
Bratislavská MHD bude od stredy jazdiť v prázdninovom režime

BRATISLAVA - Linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave budú počas vianočných prázdnin premávať v prázdninovom režime. Od 23. decembra 2015 do 8. januára 2016 budú spoje MHD premávať v režime pracovný deň - školské prázdniny. Linky MHD budú počas vianočných sviatkov premávať v sviatočnom režime. Počas silvestrovskej noci budú jazdiť posilové spoje. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

slovakia

left justify in out

Na Štedrý deň (24. decembra) budú linky MHD premávať ako v dňoch pracovného pokoja. Po 17. hodine bude denná premávka na všetkých linkách MHD postupne ukončená a od 18:30 začnú premávať nočné spoje z Hlavnej stanica a Hodžovho námestia, ktoré budú jazdiť približne do 06:30. Aj na polnočné omše budú ľudí rozvážať nočné spoje. Prvé spoje pôjdu 25. decembra z centra mesta približne o 06:30, z okrajových častí približne o 07:00. Na Druhý sviatok vianočný (26. decembra) budú linky MHD premávať ešte vo sviatočnom režime - ako v dňoch pracovného pokoja.

 

V sviatočnom režime - teda ako v dňoch pracovného pokoja bude MHD premávať aj na Silvestra (31. decembra). Výnimkou je autobusová linka 153 a regionálne spoje 525, 801 a 901, ktoré budú posledný deň v tomto roku premávať v režime pracovný deň - školské prázdniny. Dopravný podnik Bratislava počas silvestrovskej noci posilní spoje MHD, no novoročné oslavy si vyžiadajú aj niektoré obmedzenia v centre Bratislavy.

 

Približne od 22:00 bude vylúčená električková doprava na Jesenského a Námestí Ľudovíta Štúra. Práve z týchto miest totiž bude možné pozorovať polnočný ohňostroj nad Dunajom. Električky č. 1 budú premávať počas silvestrovskej noci okružnou trasou, v smere od Hlavnej stanice Bratislava pôjdu zo zastávky Poštová - Martinus na Obchodnej ulici cez Námestie SNP, Kamenné námestie, Špitálsku, Americké námestie, Blumentál, Vazovovu, Krížnu, Špitálsku, Námestie SNP a odtiaľ na hlavnú stanicu po svojej stálej trase. Električky č. 4 budú premávať medzi zastávkami Park kultúry a Kamenné námestie/Mariánska obojsmerne cez tunel, Kapucínsku a Námestie SNP.

 

Od 23:30 do približne 02:00 bude uzavreté aj Vajanského nábrežie, skrátená bude preto autobusová linka č. 28 - posledný spoj z Devínskej Novej Vsi pôjde len po Most SNP, presmerovaná bude počas silvestrovskej noci aj nočná linka N33. Tá bude premávať v smere na Dlhé diely od zastávky Wüstenrot na Dostojevského rade cez Petržalku k terminálu Most SNP, odkiaľ bude z nástupištia číslo 2 (ako autobusy liniek 29,901) pokračovať cez Nábrežie arm. gen. L. Svobodu po svojej stálej trase. V opačnom smere - na Hlavnú stanicu Bratislava - obslúži zastávku Most SNP (výstupište linky číslo 70). K zastávke Wüstenrot pôjde obchádzkou cez Petržalku. Počas trvania dopravných obmedzení linka N33 nebude obsluhovať obojsmerne zastávky Most SNP na Rázusovom nábreží, Námestie Ľ. Štúra a Malá scéna.


Počas silvestrovskej noci Dopravný podnik Bratislava zabezpečí mimoriadnu posilovú dopravu na autobusových i trolejbusových linkách, premávať budú aj mimoriadne električkové spoje N5, N8 a N10. Mimoriadne posilové spoje budú jazdiť od 23:30 do približne 06:30. Električky N5 budú obojsmerne premávať po trase Dúbravka - tunel - Rača. Električky linky N8 budú jazdiť medzi zastávkami Astronomická v Ružinove a Poštová - Martinus na Obchodnej ulici po trase linky číslo 8. Od zastávky Poštová - Martinus pôjdu s označením linky N10 cez Námestie SNP, Kamenné námestie, Špitálsku, Krížnu, Trnavské mýto, Vajnorskú do Vozovne Jurajov dvor. Električky na linke N10 budú jazdiť v smere do mesta z Vozovne Jurajov dvor po trase Vajnorská, Trnavské mýto, Krížna, Špitálska a od zastávky Mariánska pôjdu s označením linky N8 v smere Ružinov cez Námestie SNP, Obchodnú, Radlinského, Vazovovu, Krížnu, Trnavské mýto, Záhradnícku do Ružinova.


Na Nový rok (1. januára) bude MHD premávať ako v dňoch pracovného pokoja. Prvé denné autobusy budú z centra mesta odchádzať približne od 06:30, z okrajových častí Bratislavy približne o 07:00. Na sviatok Troch kráľov (6. januára) budú linky MHD stále premávať v sviatočnom režime, obnoví sa premávka študentskej autobusovej linky 131 a linky 141. Od pondelka 11. januára už pôjdu všetky linky v štandardnom prevádzkovom režime.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies