Bratislavská mestská polícia dostane viac peňazí, kúpia autá i uniformy

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 14:00 • 2 min
Bratislavská mestská polícia dostane viac peňazí, kúpia autá i uniformy

BRATISLAVA - Hlavné mesto Bratislava zvýšilo rozpočet pre mestskú políciu o 85 000 eur. Policajti dostanú nové autá aj s výstražnými majákmi a nakúpiť plánujú aj nové policajné uniformy.

slovakia

left justify in out

Nákup policajných áut i uniforiem zariadi hlavné mesto. O zvýšení rozpočtu pre mestskú políciu rozhodli mestskí poslanci na štvrtkovom rokovaní zastupiteľstva. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy Ľubomíra Miklovičová.


Mestská polícia zo zvýšeného rozpočtu doplní svoj vozopark o päť nových áut s výstražnými majákmi. V súčasnosti totiž mestskí policajti nemajú autá s majákmi, preto v doprave nemali žiadnu výnimku, a to ani v prípade, že boli privolaní k výtržnostiam, vysvetľuje Miklovičová. Mestskí policajti majú dnes k dispozícii 32 vozidiel, no tie už majú viac ako osem rokov a najazdených majú v priemere 150-tisíc kilometrov. Nové autá pre mestskú políciu kúpi hlavné mesto Bratislava, polícia poskytne technickú špecifikáciu vozidiel. Na nákup nových áut je vyčlenených 50-tisíc eur.


Zvyšných 35-tisíc eur z dotácie od mesta chce mestská polícia použiť na nákup kvalitnejších zimných a letných uniforiem pre policajtov. Niektoré časti v súčasnosti využívaných uniforiem nie sú vhodné na celodenné nosenie a nie sú ani dostatočne kvalitné, aby vydržali aj zlé počasie. Verejné obstarávanie na nákup nových uniforiem, ktorého výsledkom bude nová rámcová zmluva, vyhlási mesto Bratislava. „Ide o začiatok obmeny ošatenia príslušníkov mestskej polície. Chcem, aby mestskí policajti mali uniformy z kvalitných materiálov, ktoré zodpovedajú 21. storočiu,“ hovorí náčelník bratislavskej mestskej polície Peter Krajíček.

 

"Poslanci dali jasne najavo, že stoja za svojimi vyhláseniami vo veci podpory mestskej polície a zlepšenia jej materiálnych podmienok, čo prezentovali počas spoločných stretnutí a na rokovaniach Komisie pre ochranu verejného poriadku. S pánom primátorom, poslancami ako aj predstaviteľmi magistrátu pravidelne komunikujeme. Preto vnímam toto rozhodnutie ako potvrdenie našej snahy zefektívniť prácu mestskej polície a priniesť do bratislavských ulíc viac poriadku, bezpečnosti a Bratislavčanom ako aj návštevníkom mesta viac spokojnosti," dodáva Krajíček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies