Bratislavská Karlova Ves uložila za nelegálne bilbordy pokutu vyše 33 tisíc eur

NETKY.SK • 2 November 2016, 16:17 • 2 min
Bratislavská Karlova Ves uložila za nelegálne bilbordy pokutu vyše 33 tisíc eur

BRATISLAVA - Od začiatku tohto roka ubudlo z ulíc v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves 25 reklamných plôch. Niektoré nariadil odstrániť stavebný úrad, o ďalšie sa po rokovaniach na Miestnom úrade v Karlovej Vsi postarali ich majitelia. Niekoľko už odstránila aj Asociácia vonkajšej reklamy. Karlova Ves za nelegálne bilbordy uložila pokutu ôsmim reklamným spoločnostiam vo výške viac ako 33.000 eur. TASR o tom informoval hovorca mestskej časti Branislav Heldes.

slovakia

left justify in out

V Karlovej Vsi len na pozemkoch hlavného mesta podľa neho stojí 274 reklamných zariadení. Majitelia vo väčšine prípadov požiadali o ich dodatočné povolenie. "Na to ale musia preukázať vzťah k pozemku, na ktorom je stavba umiestnená. Tým je spravidla nájomná zmluva. Ak ju nemajú, konanie by malo končiť rozhodnutím o odstránení stavby," podotkol Heldes s tým, že je to náročný a zdĺhavý proces.

 

V Karlovej Vsi sa nachádzajú aj mnohé reklamy neznámych vlastníkov, ktoré nie je možné dodatočne povoliť a sú postupne odstraňované. "Aj na toto odstránenie je potrebný súhlas stavebného úradu. V októbri vydal stavebný úrad v Karlovej Vsi historicky prvé rozhodnutie o odstránení bigbordu na Botanickej ulici," podotkol hovorca. Majiteľ by ho mal odstrániť na vlastné náklady do 60 dní od nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia.

 

Aj z ulíc bratislavskej mestskej časti Rača má zmiznúť až 35 nelegálnych reklám. Ešte pred letom poslal magistrát hlavného mesta na račiansky stavebný úrad požiadavku na odstránenie 35 reklám neznámych vlastníkov na území mestskej časti. "Pracovníci stavebného úradu nahlásené reklamy preverili a zistili, na ktoré bolo vydané povolenie. Ostatné reklamné stavby boli zverejnené formou verejnej vyhlášky ako možnosť prípadných vlastníkov predložiť povoľujúce doklady," informovala TASR hovorkyňa račianskeho starostu Eva Miklánková.

 

Stavebný úrad v Rači už vydal 16 súhlasov na odstránenie nelegálnych reklamných stavieb, ostatné sú naďalej v procese preverovania. Odstránenie reklám bude zabezpečovať magistrát ako vlastník pozemkov, na ktorých sa nelegálne reklamy neznámych vlastníkov nachádzajú.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies