Bratislavská detská nemocnica skončila vlani v mínuse 5,3 milióna eur

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 18:23 • 2 min
Bratislavská detská nemocnica skončila vlani v mínuse 5,3 milióna eur

BRATISLAVA - Bratislavská Detská fakultná nemocnica s poliklinikou skončila vlani v strate 5,3 milióna eur. Podľa ministerstva zdravotníctva je v hospodárení aj tak skokanom roka, keďže zlepšila hospodársky výsledok. Predvlani ukončila nemocnica rok v hlbšom mínuse, a to 8,4 milióna eur.

slovakia

left justify in out

"DFNsP BA prijala celý rad racionalizačných opatrení, ktoré postupne vedú k znižovaniu dlhov... Rovnako v porovnaní s rokom 2013 sa nám v roku 2014 podarilo o 14 percent zvýšiť výnosy zo zdravotných poisťovní pri súčasnom zvýšení výkonov v oblasti zdravotnej starostlivosti. V minulom roku sa nám podarilo zastabilizovať výšku nákladov pri rastúcich výnosoch," povedala pre TASR hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.
     

Nemocnica sa podľa je slov snaží hľadať ďalšie možnosti racionalizácie. Napríklad zvýšila využiteľnosti ambulancií predĺžením ordinačných hodín do 15.00 h a dlhšie. Optimalizáciou sa zase zväčšil priestor na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. "Napríklad počas vyšetrovania dieťaťa v ambulancii lekárom môže zdravotná sestra pripraviť na vyšetrenie v samostatnej miestnosti ďalšie dieťa," doplnila Kamenická. 
     

Nemocnici, ktorá má len voči Sociálnej poisťovni dlh 15 miliónov eur, sa darí modernizovať aj svoje pracoviská, a to najmä vďaka sponzorom. V súčasnosti by nutne potrebovala peniaze na zmodernizovanie výťahov, výmenu okien a tiež zmodernizovať Oddelenie liečebnej výživy a stravovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies