Bratislavčanka za úplatok vybavovala na katastri

NETKY.SK • 19 November 2014, 17:34 • 2 min
Bratislavčanka za úplatok vybavovala na katastri

BANSKÁ BYSTRICA - Peňažný trest tristo eur dostala dnes za korupciu 51-ročná Iveta Hlaváčová z Bratislavy. Za úplatok 50 eur chcela od zamestnanca katastra v Bratislave rýchle vybavenie listov vlastníctva.

slovakia

left justify in out

Doteraz netrestaná žena sa k skutku priznala a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrela dohodu o vine a treste, ktorú samosudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes schválil.


Úplatok odovzdala Hlaváčová 13. februára predpoludním inžinierovi Ladislavovi B., zamestnancovi katastra na Okresnom úrade v Bratislave na Ružovej ulici. Pritom táto činnosť nepatrila do inžinierovej pracovnej náplne. Za to mal u príslušného zamestnanca katastrálneho odboru vybaviť urýchlené a kladné vybavenie troch listov vlastníctva. Hlaváčová tým spáchala prečin nepriamej korupcie. 


Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinenej, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. 
Prokuratúra za korupciu stíha aj inžiniera Ladislava B.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona