Bratislavčania si svoj nočný život nedajú: Organizujú afterparty u starostu

NETKY.SK • 21 September 2016, 14:43 • 2 min
Bratislavčania si svoj nočný život nedajú: Organizujú afterparty u starostu

BRATISLAVA – Nočný život v Bratislave dostal od poslancov Starého mesta ranu pod pás.

slovakia

left justify in out

Ako sme Vás včera informovali poslanci bratislavskej mestskej časti Staré mesto rozhodli, že všetky podniky, ktoré nespĺňajú podmienky budú musieť byť zatvorené o 22:00.

 

Podľa predkladateľa návrhu poslanca Ľubomíra Boháča obyvateľom Starého Mesta prekážalo prenikanie hluku do domácností z niektorých prevádzok. “Avšak momentálny stav, ktorý znamená otvorenie prevádzok do 22:00, nie je pre Staré Mesto prijateľný. Preto navrhujem, aby tie prevádzky, ktoré chcú byť otvorené po 22:00, spravili určité technické opatrenia, ako sú okná a výklady bez možností otvárania, vzduchotechnika, ktorá spĺňa príslušné normy, vstup pre zákazníkov do prevádzky musí byť cez pevné zádverie s dvoma dverami,“ povedal Boháč. Viac o novom všeobecne záväznom nariadení sa dozviete TU!

 

Toto rozhodnutie sa šírilo na internete rýchlosťou blesku a ľudia sa rozhodli, že si nočný život v našom hlavnom meste nedajú. Už tento piatok 23.septembra ľudia naplánovali o 22:00 „Párty u Rada.“ Tisícky ľudí sa prihlásili, že sa tejto akcie u starostu Starého mesta Radoslava Števčíka, zúčastnia.

 

„Môj kamarát a kolega Rado pravidelne pozýva celú Bratislavu na svoj byt na nábreží, ale vždy ostane smutný keď ho všetci nechajú v štichu a idú žiť do mesta. Rozhodol sa preto zakročiť radikálne, zatvorením podnikov v centre. V Bojniciach, odkiaľ Rado pochádza, aj pumpu zatvárajú o desiatej, takže vďaka tejto zmene sa bude konečne cítiť ako doma,“ píše sa popise facebookovej udalosti Párty u Rada.

 

Nebude to však jednorazová akcia, organizátor ju chce pravidelne opakovať.  „Vítaní sú všetci na jeho oslave, ktorá bude trvať od desiatej večer do rána. Tvrdil mi aj to, že plánuje takéto besiedky organizovať pravidelne každý piatok, takže sa máme na čo tešiť. Vidíme sa v piatok,“ píše sa ďalej v popise udalosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies