Bratislavčania sa súdia s mestom: Na výtlkoch si rozbili autá!

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 13:34 • 2 min
Bratislavčania sa súdia s mestom: Na výtlkoch si rozbili autá!

BRATISLAVA - Výtlky na bratislavských cestách trápia vodičov, nejeden si už na nich poškodil auto.

slovakia

left justify in out

S náhradou škody sa pritom obracajú na bratislavský magistrát, tento rok radnica eviduje zatiaľ sedem žiadostí o náhradu škody. Vlani ich pritom bolo až 26. Agentúru SITA o tom informoval hovorca mesta Bratislavy Stanislav Ščepán. Náhradu škody však magistrát nepriznáva automaticky, upozorňuje Ščepán. Viacerí vodiči sa tak obracajú na súd. K minuloročným 17 žalobám o náhradu škody na aute poškodenom na výtlkoch sa v tomto roku pridalo šesť. Vodiči od mesta na súde požadujú dokopy viac ako 11 200 eur. Magistrát pritom v tomto roku uznal osem žiadostí o náhradu škody za viac ako 5 000 eur, medzi nimi sú aj tie, o ktorých rozhodol súd, informoval Ščepán.

 

So žiadosťou o náhradu škody sa môžu vodiči na bratislavský magistrát obrátiť v prípade, že si auto rozbili na neoznačenom výtlku na ceste, ktorú spravuje mesto Bratislava. Pri poškodení vozidla magistrát odporúča vodičom poistnú udalosť na mieste zdokumentovať. Vodič by si tak mal odfotografovať poškodené auto i výtlk, na ktorom sa mu to stalo. Zaznamenať tiež treba dátum a čas a privolať policajtov, radí ako postupovať Ščepán. Pre vodičov však nie je vždy jednoduché zistiť, kto sa vlastne stará o cestu, kde si auto na výtlku poškodili. Ščepán pripomína, že mesto Bratislava sa stará o mestské komunikácie I. a II. triedy a štátne cesty - prejazdné úseky I., II. a III. triedy. Mestské komunikácie III. a IV. triedy spravuje tá mestská časť, na ktorej území sa nachádzajú. O regionálne cesty v kraji sa stará Bratislavský samosprávny kraj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona