Bratislavčania sa budú na Valentína bozkávať a púšťať lampióny šťastia

NETKY.SK • 14 Február 2012, 08:12 • 2 min
Bratislavčania sa budú na Valentína bozkávať a púšťať lampióny šťastia

Bratislavčania sa budú na Valentína bozkávať a púšťať lampióny šťastia

slovakia

left justify in out

Na imgbratislavskú Kuchajdu sa vráti noc lampiónov, v Ružinove sa bude korčuľovať a Bratislavčania sa pokúsia vytvoriť aj rekord v hromadnom bozkávaní. Aj takýto bude dnešný Deň svätého Valentína v hlavnom meste.

Areál prírodného kúpaliska Kuchajda rozžiaria počas sviatku všetkých zamilovaných lampióny. O 17.00 h sa bude v priestoroch amfiteátra konať Valentínska noc lampiónov, na ktorú novomestský starosta Rudolf Kusý pozýva všetky deti aj dospelých. "Na zahriatie bude okrem horúceho čaju pripravená aj hudba. Vystúpi speváčka Andrea Zimányiová, ktorú bude na gitare sprevádzať Juraj Burian," informoval TASR hovorca mestskej časti Marek Tettinger.

Po krátkom kultúrnom programe príde na rad vypúšťanie lampiónov šťastia. "Tie od mestskej časti priamo na mieste dostanú tí, ktorí sa preukážu potvrdením o tom, že darovali krv, a tí, ktorí si so sebou prinesú vlastnoručne vyrobený lampión," dodal.

Mestská časť Ružinov pripravila pre Bratislavčanov akciu Valentín na ľade. V areáli hier Radosť na Štrkovci si budú môcť bezplatne zakorčuľovať v čase medzi 12.00 a 15.00 h a tiež medzi 17.00 a 19.00 h.

Ako TASR ďalej informovala hovorkyňa mestskej časti Miroslava Štrosová, pre malých korčuliarov sú pripravené súťaže, ako napríklad slalomová dráha, streľba hokejkou na bránku, srdiečko na lyžičke či prenášanie loptičiek. Deti budú môcť súťažiť v čase od 15.00 do 17.00 h a každý korčuliar dostane sladkú odmenu.

Sviatok zaľúbených spestrí v Bratislave aj nevšedná akcia, ktorej výsledok sa bude uchádzať o zápis do Knihy slovenských rekordov. Podľa Sone Rebrovej z neziskovej organizácie ŽELAJ SI sa zaľúbené páry pokúsia vytvoriť rekord v hromadnom bozkávaní. "Môžete prísť, aj ak ste single. Tí, čo nemajú partnera, sa môžu pobozkať s ďalšími single," odkazujú organizátori valentínskej párty, ktorú spevom podporia Miro Jaroš a Dominika Mirgová.

Počas akcie sa bude po kúskoch predávať aj najväčšia valentínska torta na Slovensku. Do rekordnej sladkosti v tvare srdca zapečú prstienok so Swarovského krištáľom. Kto nenájde prekvapenie vo svojom kúsku torty, môže vyhrať iné odmeny. Registračné lístky na rekord budú totiž zlosovateľné.

Registrácia do rekordu stojí jedno euro. Výťažok z nej či z predaja valentínskej torty použije nezisková organizácia ŽELAJ SI na plnenie snov chorých detí. Akcia sa uskutoční od 17.30 do 19.00 h v nákupnom centre na Vajnorskej ulici.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona