Bratislavčania obrňte sa trpezlivosťou! Most SNP sa bude počas prázdnin rekonštruovať

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 14:43 • 2 min
Bratislavčania obrňte sa trpezlivosťou! Most SNP sa bude počas prázdnin rekonštruovať

BRATISLAVA – Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes verejnosti predstavil komplexný plán na opravu dôležitého dopravného uzla, mosta SNP. Bratislavčanov čakajú počas leta dopravné obmedzenia.

slovakia

left justify in out

Primátor Bratislavy uistil občanov, že dopravný kolaps počas úprav nehrozí. Práce sú naplánované na 3. júla, pričom náklady na obnovu sú plne hradené z vlastných zdrojov mesta.

 

"K určitému zdržaniu príde, s tým treba počítať. Dopravný kolaps však nehrozí. Urobíme to cez prázdniny, kedy je intenzita dopravy omnoho nižšia ako počas normálnych mesiacov. V špičke medzi 8.00 až 9.00 hod. prejde štyritisíc áut, počas prázdnin to bude výrazne menej," informoval Nesrovnal.

 

"V júli sa budú opravovať vonkajšie časti vozovky, v auguste vnútorné časti. Doprava bude možná, aj keď bude prebiehať v obmedzenom režime," dodal primátor. 

 

Hlavným dôvodom prečo treba most opraviť je dezolátny stav vozovky ako sú vyjazdené koľaje, deformácie asfaltových vrstiev v strede jazdných pruhov či plošný rozpad vozovky na viacerých miestach. Letné obdobie bolo vybrané úmyselne, keďže je počas prázdnin menšia frekvencia dopravy. Na moste sa bude pracovať nepretržite, aj počas víkendov, aby sa obdobie rekonštrukcie skrátilo.

 

"Prípravu rekonštrukcie sme koordinovali s Krajským dopravným inšpektorátom (KDI), správcom cestnej siete i Dopravným podnikom Bratislava (DPB) tak, aby celkový dosah bol čo najmiernejší," uviedol riaditeľ Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy Martin Maruška.

 

"Oproti regulárnemu letnému grafikonu neredukujeme počet spojov, všetkých desať liniek prechádzajúcich cez Most SNP bude premávať," uviedol generálny riaditeľ dopravcu Milan Urban.

 

Tohtoročná reparácia jazdných pruhov na moste patrí k druhej etape rekonštrukcie, pričom v prvej etape došlo k úprave priestoru pod samotným mostom a revitalizácia jeho okolia.

 

Mesto chce vykonať aj komplexnú diagnostiku celého mosta, chce sa pustiť aj do opravy lávok. "Radi by sme to zadefinovali do rozpočtu na budúci rok," uviedol riaditeľ bratislavského magistrátu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies