Bratislavčania darovali chudobným pol tony potravín

NETKY.SK • 9 Január 2016, 16:32 • 2 min
Bratislavčania darovali chudobným pol tony potravín

BRATISLAVA - Viac ako pol tony potravín pre tých, ktorí sú v ťažkej životnej situácii, vyzbierali vo štvrtok Bratislavčania prostredníctvom mobilnej aplikácie Uber v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska a mestskou časťou Petržalka.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia Bratislavy spolu darovali sociálne slabším 1422 kusov potravín a hygienických potrieb.

 

Zbierka potravín sa konala paralelne v Bratislave, Prahe a Budapešti. “Všetkým obyvateľom Bratislavy, ktorí sa do akcie zapojili, veľmi pekne ďakujem,” povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan a dodal, že si vysoko cení príklady dobrej spolupráce a ďakuje organizátorom za uvedenie takéhoto príkladu do praxe. Všetky dary odovzdajú pracovníci sociálneho oddelenia rodinám, seniorom aj jednotlivcom z Petržalky, ktorí to najviac potrebujú.


Darovať potraviny bolo možné po zapnutí aplikácie Uber a nastavení služby Daruj jedlo. Následne prišlo vozidlo, ktoré darované potraviny vyzdvihlo a bezplatne odviezlo do skladu Potravinovej banky.

Spoločnosť Uber vyčlenila na tento účel tri autá. Každá posádka, ktorá sa skladala zo šoféra a dobrovoľníka, sa otočila niekoľkokrát, aby prevzala darované potraviny z rôznych častí Bratislavy. Našli sa aj takí darcovia, ktorí išli s posádkou priamo do obchodu, kde potraviny nakúpili a darovali. „Vítame každú podobnú príležitosť pomôcť čoraz väčšiemu počtu potrebných. V dnešnej dobe je veľmi dôležité uvedomiť si, že popri nás žije množstvo tých menej šťastných, ktorí takúto pomoc privítajú,“ uzavrel Marko Urdzik z Potravinovej banky Slovenska.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies