Bratislavčania budú dnes opäť protestovať: Nesúhlasia so stavbou na Odborárskej ulici

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 08:32 • 2 min
Bratislavčania budú dnes opäť protestovať: Nesúhlasia so stavbou na Odborárskej ulici

BRATISLAVA – Proti stavbe na Odborárskej ulici v bratislavskom Novom Meste, kde majú byť byty a chýbajú tu parkovacie miesta, budú dnes opäť protestovať.

slovakia

left justify in out

Podľa aktivistov budovu stavajú bez toho, aby mala k dispozícii približne deväťdesiat parkovacích miest. Ako ďalej tvrdí občianske združenie Dimitrovka, ktoré protest organizuje, obyvatelia, ktorí sa do novej budovy nasťahujú, budú používať parkovacie miesta súčasných obyvateľov tejto lokality.

 

Prvý protest bol vo štvrtok 11. mája, podľa organizátorov sa však situácia nezmenila, preto organizujú ďalšie zhromaždenie. Druhý protest sa začne dnes o 17:00 na Odborárskej ulici, stavba je vedľa bývalého bunkra. Zúčastniť sa môžu Novomešťania i ďalší Bratislavčania.


Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR tvrdí, že stavebník budovy na Odborárskej ulici je povinný zabezpečiť pre užívateľov stavby parkovacie miesta. Ako ďalej uvádza ministerstvo v stanovisku pre agentúru SITA, v odvolacom konaní zmenili rozhodnutie Okresného úradu Bratislava III a túto podmienku doplnili do výroku rozhodnutia. „Podmienku zabezpečenia parkovacích miest, ktoré ministerstvo doplnilo do svojho rozhodnutia v rámci odvolacieho konania, bude stavebník preukazovať v ďalšom samostatnom správnom konaní o zmene v užívaní stavby,“ uviedla v stredu hovorkyňa ministerstva dopravy a výstavby Karolína Ducká.

Budova na Odborárskej ulici bola pôvodne slobodáreň, bývali v nej pracovníci štátneho podniku Chemické závody Juraja Dimitrova, ktorí v Bratislave nemali byt. Títo ľudia však vtedy väčšinou autá nemali, budova tak parkovacie miesta nepotrebovala. Neskôr začali stavbu využívať ako administratívnu budovu, postupne však o ňu nebol záujem, urobiť z nej tak chceli bytový dom. Novomestská samospráva s tým však nesúhlasila, pretože pri budove chýbali parkovacie miesta a rozhodnutie o povolení stavby nevydala. Situáciu riešili Okresný úrad Bratislava III aj ministerstvo dopravy a výstavby.

 

Stavebník si chcel na parkovanie prenajať miesta, ktoré sú od budovy na Odborárskej ulici vzdialené vyše štyristo metrov a ktoré v súčasnosti využívajú užívatelia okolitých budov. Novému Mestu sa to nepáčilo, Okresný úrad Bratislava III však nakoniec vlani v auguste vydal stavebné povolenie a stavbu polyfunkčného domu na Odborárskej ulici povolil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona