Bratislavčania boli k opusteným zvieratám štedrí: Útulok prijal od darcov 1,5 tony krmiva

NETKY.SK • 27 December 2016, 13:14 • 2 min
Bratislavčania boli k opusteným zvieratám štedrí:  Útulok prijal od darcov 1,5 tony krmiva

BRATISLAVA – Bratislavčania boli tohtoročné Vianoce štedrí k opusteným psom a mačkám, informuje občianske združenie Sloboda zvierat (SZ). Do útulku v hlavnom meste doniesli asi 1,5 tony krmiva. Nezabudli ani na hračky, podstielky, šampóny, rôzne maškrty či výživové doplnky.

slovakia

left justify in out

"Dokonca niektorí pre zvieratá upiekli sušienky, bolo to veľmi milé," povedala pre TASR predsedníčka Slobody zvierat Pavla Dugovičová. S vianočnou nádielkou sa bratislavský útulok podelí aj s útulkami v regiónoch. Ľudia sú podľa Dugovičovej počas Vianoc empatickejší, mnohí však pomáhajú celoročne.

 

Počas tohtoročných sviatkov ľudia nedoniesli do útulku "žiaden neželaný darček". V predvianočnom období však do neho vrátili asi šesť psov. Najčastejším dôvodom bol nedostatok času či alergia na zvieratá. "Jedného nám pár dní pred Vianocami vrátili majitelia po troch rokoch adopcie, rozľútostilo nás to," povedala predsedníčka SZ. Má obavy z konca vianočných prázdnin. "Príde každodenná rutina, ľudia si na psov či mačky zrazu nevedia nájsť čas, útulky sa zrejme zaplnia," myslí si.

 

Nový domov si počas Vianoc našiel v Bratislave jeden pes a jedna mačka. Psa si vzal dospelý pár, mačku staršia pani. "Máme z toho radosť, veríme, že sa im so zvieratkami bude dobre spolunažívať," uviedla Dugovičová.

 

Bratislavský útulok Slobody zvierat nie je v tomto období preplnený, je v ňom asi 200 zvierat. Tento rok v ňom podľa Dugovičovej majú "pomerne veľa mačiek". "A záujem o ich adopciu je malý," vysvetlila. Psíci si na Štedrý deň pochutnali na varenom kurati s ryžou, mačičky zase na surovej rybe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies