FOTO Bratislavčan zrazil na priechode chodca, zrážku neprežil

NETKY.SK • 8 August 2014, 10:33 • 2 min
FOTO Bratislavčan zrazil na priechode chodca, zrážku neprežil

BANSKÁ BYSTRICA – Tragická zrážka auta s chodcom sa stala vo štvrtok pred desiatou večer na ceste prvej triedy medzi Starými Horami a Banskou Bystricou, 31-ročný Bratislavčan na Renaulte zrazil na priechode pre chodcov pri miestnej časti Uľanka 41-ročného muža, ktorý na mieste zahynul.

slovakia

left justify in out

Vodič nebol pod vplyvom alkoholu, u obete to určí pitva. Polícia začala trestné stíhanie vo veci usmrtenia.

 

Hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Petra Kováčiková upozornila, že chodci by si mali uvedomiť, aké životne dôležité sú pre nich na cestách reflexné prvky, aby ich bolo vidieť. To isté sa týka aj cyklistov. Upozornila, že od začiatku roku cestný zákon rozšíril povinnosť chodcov na cestách za zníženej viditeľnosti nosiť reflexné prvky alebo reflexný bezpečnostný odev nielen mimo obce, ale aj v obci. Ak ich nemajú, môžu dostať pokutu do 50 eur. Zmeny si vyžiadali práve časté nehody s ťažkými následkami. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies