Bratislavčan prenasledoval 50-ročnú ženu, hrozí mu rok za mrežami

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 14:37 • 2 min
Bratislavčan prenasledoval 50-ročnú ženu, hrozí mu rok za mrežami

BRATISLAVA - Viac ako rok neustále prenasledoval 53-ročný Bratislavčan Marián 50-ročnú ženu z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Polícia ho obvinila z prečinu nebezpečného prenasledovania, v prípade preukázania viny mu hrozí ročné väzenie. TASR o tom dnes informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.
     

Obvinený muž mal ženu prenasledovať od januára 2013 až do polovice februára 2014. "Proti jej vôli vyhľadával jej spoločnosť, čakával ju pred budovou, kde pracovala a taktiež aj na adrese jej trvalého pobytu. Osobného stretnutia s poškodenou sa muž neustále dožadoval aj prostredníctvom sms správ a telefonátov, a to aj napriek jednoznačnému nesúhlasu a upozorneniam zo strany poškodenej, že o stretnutie a kontakt s ním nemá záujem," povedala hovorkyňa.
     

V prípade skúsenosti s nebezpečným prenasledovaním, známym ako stalking, polícia radí, že treba dať priamo a jednoznačne stalkerovi najavo nezáujem o jeho prejavy, stretnutia či akúkoľvek formu kontaktu. "Uchovajte si všetky prejavy a dôkazy obťažovania, záznamy telefonických hovorov, e-maily, sms správy, listy," radí polícia. 
     

Ak vás niekto prenasleduje, treba zmeniť svoje zvyky, zvyčajné postupy a správanie, napríklad zmeniť trasy, prípadne spôsob prepravy, podniky, obchody a centrá voľnočasových aktivít, radí polícia. "Na verejnosti sa pohybujte v sprievode ďalšieho člena domácnosti, prípadne inej dôveryhodnej osoby," dodala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies