Bratislavčan ponúkal za sňatie pút tisíc eur

NETKY.SK • 8 August 2014, 15:57 • 2 min
Bratislavčan ponúkal za sňatie pút tisíc eur

BANSKÁ BYSTRICA - Peňažný trest tristo eur zaplatí 35-ročný inžinier Martin Lipovský z Bratislavy, pretože ponúkol policajtovi tisíc eur, ak mu sníme putá.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom dnes sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor i obžalovaný sa odvolania vzdali.

 

U Lipovského robili v októbri minulého roku príslušníci Národnej protizločineckej jednotky domovú prehliadku, súvisiacu s obvinením za obzvlášť závažný zločin krádeže. Počas prehliadky mal Lipovský nasadené putá a po návrate z toalety zdvihol pred policajtom, ktorý ho mal na starosti, ruky so slovami „nevieme sa dohodnúť?“ Zároveň mu ponúkol tisíc eur, ak mu „želiezka“ sníme. Ten ho upozornil, že ide o trestný čin a vec oznámil vyšetrovateľke. Lipovský tvrdil, že išlo o žart, pretože v dome plnom policajtov nebolo racionálne si myslieť, že podplácaním niekoho ovplyvní. Obvinili ho z prečinu podplácania verejného činiteľa. 


Na hlavnom pojednávaní Lipovský priznal vinu podľa obžaloby. Na návrh prokurátora mu súd uložil peňažný trest tristo eur. Pretože prokurátor i obžalovaný sa neodvolali, verdikt je právoplatný. Lipovský uviedol, že prípad, v súvislosti s ktorým bola u neho domová prehliadka a bol vo väzbe, sa stále vyšetruje. Z väzby ho prepustili v júni tohto roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies