Bratislava zažíva historický rozvoj, tvrdí primátor Ivo Nesrovnal

NETKY.SK • 21 December 2017, 10:07 • 2 min
Bratislava zažíva historický rozvoj, tvrdí primátor Ivo Nesrovnal

BRATISLAVA - Bratislava má za sebou dobrý rok a čaká ju ešte lepší.

slovakia

left justify in out

Primátor hlavného mesta SR Ivo Nesrovnal je presvedčený, že tieto slová, ktoré vyslovil pri rozlúčke s rokom 2016, môže predniesť aj na sklonku tohto roku. "Veľmi ma teší, že sa nám vo všetkých kľúčových oblastiach podarilo posunúť mesto výrazne dopredu," uviedol primátor, ktorý má dvojnásobnú radosť z pozitívnej odozvy, prichádzajúcej od obyvateľov Bratislavy. Spomenul aj zásadné projekty, ktorým sa mesto venovalo v doprave, revitalizácii verejných priestorov, zlepšovania finančnej kondície hlavného mesta i spolupráce medzi magistrátom a mestskými časťami.

 

S výhľadom do nového roku potvrdil, že sa nemieni vzdať ambície zaviesť už schválenú parkovaciu politiku do praxe. "Bratislava ju potrebuje, aby odstránila chaos v parkovaní, zvýhodnila rezidentov, a zároveň aj motivovala tých, ktorí tu síce žijú, no využívajú služby mesta za dane rezidentov, aby sa prihlásili na trvalý pobyt," upozornil. Návrh na zakomponovanie opatrení do štatútu hlavného mesta preto opäť predloží na rokovanie zastupiteľstva, bez toho, aby sa zamýšľal nad tým, či takáto záležitosť má šancu prejsť v roku komunálnych volieb. "Témy, ktorým sa venujem, neriešim v perióde volebných mandátov. Riešim to, čo Bratislava potrebuje, bez toho, či sú, alebo nie sú voľby," zdôraznil.

 

S touto logikou pripravuje aj opravy všetkých hlavných cestných radiál vrátane ich spojníc. A tiež na 15 mesiacov odhadovanú opravu Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. "Pýtajú sa ma, či je to dobré pred voľbami, ale ja sa pýtam, či to Bratislava potrebuje, alebo nepotrebuje. Odpoveď je jednoznačná, že potrebuje," skonštatoval Nesrovnal.

 

V budúcom roku by sa malo aplikovať do praxe vyše 30 uznesení, ktoré prijala aj vláda pri rokovaní o aktuálnych problémoch Bratislavy. "Týkajú sa všetkých oblastí života a som presvedčený že kvalitu mesta posunú opäť výrazne dopredu," povedal Nesrovnal. Pripomenul, že výrazne by sa mal prejaviť aj efekt prijatého zákazu hazardu v meste, keďže momentálne končia povolenia na prevádzkovanie herní a ďalšie sa vydávať už nebudú. Zvýraznil tiež, že naďalej ostávajú otázky, ktorým sa treba venovať, týkajúce sa posilnenia kompetencií i spravodlivejšieho financovania hlavného mesta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona