Bratislava zažije v závere mája WineFest v Starej tržnici

NETKY.SK • 31 Marec 2011, 07:30 • 2 min
Bratislava zažije v závere mája WineFest v Starej tržnici

Bratislava zažije v závere mája WineFest v Starej tržnici

slovakia

left justify in out

img

WineFest by WinePlanet je názov vínneho festivalu, ktorý sa v bratislavskej Starej tržnici uskutoční v dňoch 27. až 29. mája. Počas troch dní ponúkne toto jedinečné podujatie návštevníkom viac ako 400 druhov vína z celého sveta aj celý rad sprievodných akcií.  
"WineFest v takomto rozsahu sa na Slovensku ešte neuskutočnil, očakávame niekoľko tisíc návštevníkov. Podobné akcie sme už organizovali, boli však určené iba odborníkom z tejto oblasti, tento rok bude mať možnosť vstupu prvýkrát aj verejnosť," povedal v úvode dnešného stretnutia s médiami Július Chládek, generálny riaditeľ organizátora Corner SK.
WineFest by WinePlanet bude prezentáciou 65 popredných vinárstiev z pätnástich krajín celého sveta vrátane Slovenska, ale aj špičková čokoláda, najobľúbenejšia talianska káva či exkluzívny čaj priamo z Paríža. Návštevníci budú mať možnosť degustovať vyše 400 druhov vín. K tomu dostanú množstvo informácií, medzi nimi aj tú, že jedny z najlepších a najuznávanejších vín na svete pochádzajú z iných než tradičných vinárskych krajín. V ponuke bude ochutnávka vín z Uruguaja, Chile či Kalifornie, ktoré zbierajú úspechy na svetových podujatiach podobného zamerania. Nebude chýbať šampanské Jamesa Bonda, víno španielskej kráľovskej rodiny či poklady nekorunovaného kráľa Rieslingu.
"WineFest by WinePlanet je výnimočná akcia hlavne z toho hľadiska, že ide o profesionálnu akciu, o vína, ktoré sú najuznávanejšie na svete, o popredné svetové vinárstva aj najlepších slovenských vinárov. Na jednom mieste majú návštevníci možnosť predegustovať si naozaj to najlepšie, čo sa na svete urodí a dorobí," uviedla pre TASR marketingová riaditeľka spoločnosti Corner SK.  "Okrem vín máme veľmi zaujímavý odborný program, ak máte nejaké informácie alebo predsudky o vínach, tak častokrát potom odídete s informáciami úplne inými. Dozviete sa, že napríklad najlepšie svetové vína vôbec nepochádzajú z krajín, kde by sme to typovali. Dozviete sa takisto, že je veľmi dôležité, aké sklo si zoberiete k danému vínu," dodala.
Súčasťou trojdňového festivalu budú prednášky, semináre, workshopy, someliérska súťaž, módna prehliadka modelov vo farbách vína, tradičná aj netradičná sabráž, výstava umeleckých exponátov spoločnosti Soga, degustácia kávy, čokolády a čaju, barmanská šou aj hudobné vystúpenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona