Bratislava v prvý májový víkend ožije majálesom

NETKY.SK • 25 Apríl 2012, 20:49 • 2 min
Bratislava v prvý májový víkend ožije majálesom

Bratislava v prvý májový víkend ožije majálesom - Kultúra Do hlavného mesta prichádza tradičný festival Bratislavský majáles, Tyršovo nábrežie piatym ročníkom podujatia ožije v prvý májový víkend. Od piatka 4.

slovakia

left justify in out

img

Do hlavného mesta prichádza tradičný festival Bratislavský majáles, Tyršovo nábrežie piatym ročníkom podujatia ožije v prvý májový víkend. Od piatka 4. mája do nedele 6. mája bude pravý breh Dunaja medzi Starým a Novým mostom žiť koncertmi populárnych kapiel, SASHe Art Picnicom aj športovými aktivitami. Ako na dnešnej tlačovej besede uviedol primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik, mesto počíta s tým, že na majáles zavíta 50-tisíc ľudí. „Novou atrakciou piateho ročníka bude loď, ktorá bude premávať od Propeler café na petržalskú stranu,“ uviedol Ftáčnik, podľa ktorého bude mať tohtoročná akcia aj zelený rozmer - v sobotu v centre mesta vysadia do prázdnych betónových kvetináčov vyše tisíc kvetov. Nedeľa bude mať podľa primátora európsky rozmer - o piatej sa začne Koncert pre Európu. Ako primátor ubezpečil, o bezpečnosť sa budú počas víkendu starať príslušníci štátnej aj mestskej polície. „Chcem upozorniť, že môžu byť trošku problémy s parkovaním vzhľadom na to, že sme na Viedenskej ceste vyznačili novú cyklotrasu. Preto by som chcel pozvať všetkých, ktorí môžu, aby prišli mestskou hromadnou dopravou,“ uviedol Ftáčnik, podľa ktorého sa prísť určite oplatí.

Tohtoročný Bratislavský majáles bude mať pestrý program. V piatok akciu o pol šiestej podvečer odštartuje kapela Medial Banana ovplyvnená rytmami reggae a dancehallu. Vystrieda ju populárny Puding pani Elvisovej, nasledovať budú Billy Barman a v piatok ako posledná vystúpi kapela Para. Celé tri dni bude sprievodným podujatím Majálesu SASHe Art Picnic, kde si bude mať každý možnosť zadovážiť originálne šperky, hračky, oblečenie či doplnky od 50 predajcov v jednom stane. Počas víkendu bude na Tyršovom nábreží fungovať aj gastrozóna.

V sobotu odštartujú koncerty o 15:00 rokenrolovými The Cellmates, vystrieda ich duo AMO so šesťčlennou kapelou. Až do večera budú koncertovať postupne Divokej Bill, Jana Kirschner, Hex a Polemic a o trištvrte na desať odpáli mesto z hladiny Dunaja ohňostroj. V sobotu doplnia atmosféru Majálesu rôzne hry a športy, od 10:00 do 19:00 sa bude dať zadarmo prevážať loďou cez Dunaj - od Propeler café v Starom Meste na Tyršovo nábrežie v Petržalke. O 16:00 bude v rámci akcie diskusia nielen o životnom štýle Tvoríme si originálny svet - doma, v práci, na ulici!

Nedeľa bude mať európsky, ale aj športový nádych - pri príležitosti Dňa Európy bude na Tyršovom nábreží o tretej popoludní Koncert pre Európu. Zahrajú Ad hoc band zo Srbska, Catch-Pop String-Strong z Rakúska a Čači Vorba z Poľska. O druhej odštartuje cyklojazda so štartom aj cieľom na Tyršovom nábreží - Župná dvadsiatka. Kto nemá chuť športovať, môže sa o tom istom čase zapojiť do diskusie s názvom Ako jesť zdravo, originálne a hravo?

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies