Bratislava v nedeľu ožila akciou Presadni na bicykel!

NETKY.SK • 22 September 2013, 15:19 • 2 min
Bratislava v nedeľu ožila akciou Presadni na bicykel!

BRATISLAVA - Na hostí čakajú súťaže, cyklokvíz aj mini cykloškola, v ktorej sa deti naučia základné pravidlá cestnej premávky a dopravné značky.

slovakia

left justify in out

Zvýšiť záujem ľudí o cyklistickú dopravu, naučiť ich bezpečnosti pri bicyklovaní či ukázať krásu jazdy "na dvoch kolesách" tým najmenším - aj to sú ciele akcie, ktorú dnes organizuje na bratislavskom Námestí SNP ministerstvo dopravy.

Podujatie s názvom Presadni na bicykel! potrvá do 18.00 h. Rezort dopravy sa takto pridáva ku Dňu bez áut, ktorý sa uskutočňuje v rámci Európskeho týždňa mobility.

Pre záujemcov je pripravený napríklad kurz cyklistiky s inštruktorom, ktorý návštevníkom vysvetľuje, ako správne jazdiť na bicykli či ako sa správať v premávke. Zároveň na hostí čakajú súťaže, cyklokvíz aj mini cykloškola, v ktorej sa deti s inštruktorom naučia základné pravidlá cestnej premávky a dopravné značky. V stánku ministerstva je tiež rotopéd napojený na Google Street View, ktorý umožňuje virtuálne sa previezť na bicykli po metropolách Európy.

"Ľudia sa zastavujú a pýtajú sa. Záujem je napríklad o jazdu na bicykli po európskych metropolách," opísal pre TASR hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Na záver akcie má odštartovať jazda korčuliarov a cyklistov Bratislavou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies