Bratislava Street Art Festival sa začína veľkoplošnou nástennou maľbou

NETKY.SK • 30 September 2016, 13:42 • 2 min
Bratislava Street Art Festival sa začína veľkoplošnou nástennou maľbou

BRATISLAVA – Figuratívna maľba troch tancujúcich osôb Litany na 12 metrovej stene v centre mesta je v rámci šiesteho ročníka podujatia Bratislava Street Art Festival.

slovakia

left justify in out

"Veľkoplošnú maľbu na uzavretom nádvorí hudobného klubu Fuga tvorím s Borisom Vitázkom a je špeciálne určená pre tento priestor," na dnešnej tlačovej konferencii povedala Zuzana Sabová a pokračovala v maľovaní pomocou vysokozdvižného ramena.

 

Večer bude vernisáž tejto maľby, ale v plnej kráse so svetelnými a zvukovými efektmi ju návštevníci uvidia počas festivalu Biela noc 8. októbra. Nástenná maľba je úvodná časť a predzvesť Street Art Festivalu, ktorého hlavné dianie je plánované na 14. a 15. októbra. Jeho hudobno-vizuálny program sa uskutoční na Kamennom námestí, kde sa predstavia viaceré skupiny, dídžeji i bubnová show. Ani tu nebude chýbať maľovanie na stenu.

 

"Na našom podujatí doteraz najväčšiu maľbu - na 20 metrovej stene bude tvoriť hlavná hviezda festivalu, street artovy umelec Fat Heat z Maďarska. Predstavia sa aj naši výtvarníci Marek Cina a Matúš Maťatko. Týmto umením ulice chceme oživiť dianie na verejnosti, preto takto chodíme medzi ľudí," zdôvodnil Tomáš Lukačka, ktorý s francúzskym umelcom Renaudom Devalierom je organizátor festivalu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies