Bratislava si posvieti na neférových taxikárov

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 10:32 • 2 min
Bratislava si posvieti na neférových taxikárov

BRATISLAVA – Bratislavská samospráva si so začiatkom letnej sezóny posvieti aj na neférových taxikárov.

slovakia

left justify in out

Turisti sa totiž na radnici sťažovali, že niektorí taxikári od nich za krátku cestu pýtajú privysoké sumy. Ako agentúru SITA informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy, v niektorých prípadoch si taxikár za cestu z bratislavskej autobusovej stanice na Bratislavský hrad zaúčtoval aj 50 eur. Niektorí taxikári navyše pýtajú od turistov napríklad aj za batožinu. Bratislavská radnica preto rozbehla kontroly, pri ktorých si posvietia práve na neetické či nezákonné správanie taxikárov pri stanovení ceny za cestovné. Do preventívnej akcie sa podľa Andrassyho zapájajú pracovníci magistrátu, mestskí policajti či ľudia, ktorí pôsobia v oblasti cestovného ruchu. Kontrolovať budú aj dodržiavanie zákona o cestnej premávke, podľa ktorého majú taxikári zákazníka na požadované miesto odviezť najkratšou trasou. Taxikár musí mať vo vozidle umiestnené tarifné podmienky a cestujúci musí mať dobrý výhľad na displej taxametra počas jazdy, pripomína povinnosti taxikárov Andrassy. Samozrejmosťou by malo byť aj vydanie potvrdenia o zaplatení cestovného.

 

Minulý týždeň policajti počas 37 kontrol zistili 14 prípadov porušenia zákona. Proti týmto neférovým taxikárom magistrát začal správne konanie, informoval Andrassy. Za porušenie pravidiel hrozí taxikárom pokuta od 100 až do 15-tisíc eur. Na magistráte tiež vytvorili referát, ktorý rieši priestupky taxikárov v správnom konaní. „Týmto krokom chce mesto bojovať nielen proti čiernym taxikárom, ale chce tiež prispieť k dodržiavaniu pravidiel zo strany taxikárov vo vzťahu k domácim, ale aj zahraničným cestujúcim,“ vysvetlil Andrassy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies