Bratislava sa pripravuje na najhoršie: V Devíne cez noc evakuovali desiatku domácností

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 07:00 • 2 min
Bratislava sa pripravuje na najhoršie: V Devíne cez noc evakuovali desiatku domácností

BRATISLAVA – Ľudí z približne desiatich domácností v bratislavskom Devíne v skorých ranných hodinách evakuovali, informovala o tom prednostka devínskeho miestneho úradu Lenka Satinová. Podľa Satinovej tam hrozilo, že ich voda v lokalite pri Devínskej ceste od ostatného územia odreže.

slovakia

left justify in out

Ľudí premiestnili do devínskeho domu kultúry, kde pre nich zabezpečili pitnú vodu, kávu a čaj, stravu zabezpečia počas dňa. Iné kritické situácie pre vodu zatiaľ v Devíne neriešia, doplnila Satinová.

Podľa prednostky miestneho úradu zatiaľ nie je jasné, či bude opäť premávať kyvadlová doprava pre ľudí smerom do centra a z centra mesta na vojenských vozidlách. Šéf bratislavského krízového štábu Ľubomír Andrassy v stredu informoval, že obyvateľov Devína začnú opäť voziť o 6:00. 

Na celom toku Dunaja je vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, v hlavnom meste platí od utorka mimoriadny stav. Dunaj v Bratislave aj naďalej stúpa. Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej internetovej stránke zverejnil, že dnes o 5:15 namerali výšku jeho hladiny už 1017 centimetrov. V Devíne dosahuje 960 cm, v Gabčíkove 762 cm, v Medveďove 896 cm, v Komárne 750 a v Štúrove 651 centimetrov. Rieka Morava vo Vysokej pri Morave dosahuje výšku 609 cm.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies