Bratislava sa pripravuje na extrémne horúčavy

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 10:21 • 2 min
Bratislava sa pripravuje na extrémne horúčavy

BRATISLAVA – Cisterny s pitnou vodou budú od štvrtka (25.7.) pristavené na Hlavnom námestí v Bratislave a takisto na rohu ulíc Poštová a Obchodná. Hlavné mesto tak reaguje na extrémne horúce počasie, ktoré meteorológovia predpovedajú v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Z cisterien s pitnou vodou sa domáci i návštevníci Bratislavy mohli osviežiť už počas horúcich dní minuloročného leta. "Na základe pozitívnych ohlasov sa mesto v spolupráci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou rozhodlo pristúpiť k tomuto kroku opäť,"uviedla vedúca mediálneho referátu bratislavského magistrátu Daniela Rodinová. Vozidlá budú na kontaktných miestach od predpoludňajších do neskorých popoludňajších hodín. Podľa Rodinovej je na základe vývoja počasia predpoklad, že cisterny s pitnou vodou budú na rovnakých miestach k dispozícii aj počas budúceho týždňa. 

Rodinová pripomenula, že v centre Bratislavy sa ľudia môžu počas horúčav osviežiť aj vodou zo siedmich pitných fontánok. "Dve sú na Hlavnom námestí, po jednej na Hlavnom a Župnom námestí, Námestí SNP, na Panskej ulici a po ôsmich rokoch bola sprevádzkovaná aj fontánka na Michalskej ulici u Červeného raka," spresnila Rodinová.

Medzi opatrenia, ktoré hlavné mesto realizuje v súvislosti s vysokými teplotami, je aj kropenie ulíc. Počas dní, keď teplota vzduchu presiahne 30 stupňov, kropí rozpálené cesty I. a II. triedy i mestské chodníky päť vozidiel. "Na takmer 3,3 milióna m2 komunikácií vylejú v jednom zásahu viac ako pol milióna litrov vody," informovala Rodinová.

Vzhľadom na vysoké teploty bol upravený aj pracovný čas zamestnancov magistrátu. "Kontaktné miesta pre klientov sú však celé leto otvorené bez obmedzenia," zdôraznila vedúca mediálneho referátu Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies