Bratislava sa bude onedlho pýšiť mostom pre peších, ktorý povedia ponad Dunaj

NETKY.SK • 4 August 2017, 10:30 • 2 min
Bratislava sa bude onedlho pýšiť mostom pre peších, ktorý povedia ponad Dunaj

BRATISLAVA – Developer J&T Real Estate plánuje investovať milióny do obnovy oboch brehov Dunaja. Chce sa podieľať na urýchlení procesu obnovy a rozvoja centra hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

V rámci výstavby spoločnosť plánuje investovať 1,2 miliardy eur, ktorého súčasťou budú aj električkové trate. J&T Real Estate chce požiadať slovenskú vládu o udelenie štatútu významnej investície. V prípade udelenia by bola už druhou firmou, ktorá tento štatút získala. prvou bola spoločnosť HB Reavis, ktorá má na starosti výstavbu novej autobusovej stanice Nivy a jej okolia. 

 

Hlavným cieľom developera je v prvom rade urýchlenie a zjednodušenie procesov súvisiach s rozvojom centra Bratislavy. „Radi by sme v Bratislave v časovom horizonte 5-10 rokov videli vyrásť nové moderné centrum na oboch stranách rieky, ktoré konečne využije potenciál Dunaja a bude predstavovať prirodzené pokračovanie Starého Mesta. Rieka sa z rozdeľujúceho prvku zmení na prvok spájajúci,“ uviedol predseda predstavenstva Peter Korbačka z J&T Real Estate.

 

V projekte je zahrnutá obnova oboch brehov Dunaja s cieľom prepojiť Staré mesto s Petržalkou. Stu plánuje spoločnosť vytvoriť nový verejný priestor, ktorý by mohol v budúcnosti ponúknuť prácu tisíckam Petržalčanom. Touto výstavbou chce zjednodušiť život Petržalčanom, ktorí každé ráno dochádzajú do rôznych mestských častí za prácou. Na ľavom nábreží Dunaja sa už týči River Park, Zuckermandel či Eurovea, ktorá sa má rozširovať k mostu Apollo. Dokončiť by sa tiež mala zóna Panorama City.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies