Bratislava ponúka sprejerom voľné plochy na maľbu legálnych grafitov

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 11:00 • 2 min
Bratislava ponúka sprejerom voľné plochy na maľbu legálnych grafitov

BRATISLAVA - Hlavné mesto ponúka sprejerom voľné plochy na maľbu legálnych grafitov. Vypisuje preto výzvu na voľné plochy na prenájom pre grafity maľby.

slovakia

left justify in out

Ide o pilotný projekt a záujemcovia prostredníctvom dotazníka môžu získať svoju plochu na maľbu bezplatne. Stačí, keď vyplnia dotazník, ktorý bude počas dvoch týždňov na webovej stránke mesta. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

 

Cieľom samosprávy je podľa bratislavského primátora Iva Nesrovnala skultúrniť a skvalitniť verejné priestory v meste. "Týka sa to hlavne mostových pilierov, ktoré sa mnohokrát stávajú terčom sprejerov. Grafitové maľby sú však aj umenie, a preto sme sa rozhodli dať umelcom priestor, aby sa mohli realizovať legálne a aj takýmto spôsobom skrášliť naše mesto," priblížil zámer.

 

Dotazník, zverejnený na webe mesta, môžu záujemcovia vypĺňať do 17. apríla. Na základe neho budú vybraní úspešní uchádzači, s ktorými magistrát uzavrie zmluvu o výpožičke na dané plochy po dobu jedného roka. Medzi vybranými plochami sú zväčša mostové piliere, ktoré sa nachádzajú na území Bratislavy a sú v správe samosprávy. Je tu napríklad Most na Rondeli D1-Prístavný most, vybrané mosty na Romanovej, Slovnaftskej, Popradskej ulici a Panónskej ceste či podchod na Rusovskej ceste.

 

Hlavné mesto poskytne vybraným uchádzačom objekty, ktoré môžu okrášliť podľa vlastného uváženia, avšak v súlade so zmluvnými podmienkami. "Medzi nimi je napríklad maľba bez hanlivého, vulgárneho, pohoršujúceho či spoločensky, nábožensky alebo politicky neprístupného motívu," podotkla Onufer. Každý záujemca si môže vybrať len jednu plochu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona