Bratislava pokračuje v odstraňovaní nelegálnych reklamných zariadení

NETKY.SK • 9 August 2017, 12:31 • 2 min
Bratislava pokračuje v odstraňovaní nelegálnych reklamných zariadení

BRATISLAVA - Hlavné mesto pokračuje v odstraňovaní nelegálnych reklamných zariadení, nedávno odstránilo bilbordy na Tomášikovej a Drieňovej ulici.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Iveta Kešeľáková z Kancelárie primátora hlavného mesta SR Bratislava, od novembra 2016 do dneška už mesto odstránilo 97 reklamných zariadení na území Bratislavy. Najviac bilbordov odstránili vo Vrakuni, Dúbravke, Starom Meste a Ružinove. Do konca roka plánuje mesto odstrániť ešte ďalších 50 reklamných zariadení.

Hlavné mesto má v priamej správe 3 084 bilbordov, z toho 1 031 je neoznačených, a teda nelegálnych. Magistrát bude pokračovať v identifikácii nelegálnych reklamných zariadení a v zasielaní podaní na vydanie súhlasov s odstránením na príslušné stavebné úrady.

Novela stavebného zákona z roku 2015 dáva obciam väčšie právomoci pri odstraňovaní reklamných zariadení, keďže však Bratislava nie je stavebným úradom, musí pri každom bilborde, ktorý chce odstrániť, požiadať o povolenie stavebné úrady v jednotlivých mestských častiach. Mesto teda nemôže samo efektívne regulovať reklamu na svojom území a určovať, kde reklamu mať chce alebo nechce, preto presadzuje legislatívne zmeny, ktoré by viedli k účinnejšej regulácii vonkajšej reklamy v Bratislave.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona