Bratislava plná dobrej hudby s Michalom Davidom aj Slnko Spirit

NETKY.SK • 19 December 2014, 08:47 • 2 min
Bratislava plná dobrej hudby s Michalom Davidom aj Slnko Spirit

BRATISLAVA – Viacero koncertných podujatí ponúkla fanúšikom predvianočná Bratislava. Nebolo tomu inak ani vo štvrtok večer (18.12.), keď si na svoje prišli starší aj mladší fanúšikovia českej a slovenskej scény.

slovakia

left justify in out

Český hitmaker Michal David opäť vypredal športovú halu na Pasienkoch. Na posledný Michalov koncert z trojice slovenských vystúpení prišlo viac ako 5000 divákov troch generácií, ktorých dostal do varu už pri prvej skladbe Perpetum mobile. A nálada stúpala s ďalšími hitmi My máme príma rodiče, ktorý má už 30 rokov, To zas byl den (1984), Největší z nálezů a strát z dnes už kultového filmu Láska z pasáže (1984), Každý mi tě lásko závidí (1984), Vůně ženy (1997), Ruská Máša (1992), Diskopříběh z rovnomenného filmu (1986), Nikdo nepřišel (1985), Je to blízko (1987), Nenapovídej (1982), Čas vítězství z rovnomenného albumu (2011), Šoumen (1985), Decibely lásky (1984), Colu, pijeme colu (1983), Céčka, sbírá céčka (1984) a Děti ráje (1983). V takejto atmosfére nemohol 54-ročný spevák odísť bez prídavku, boli štyri,  Non stop (1984), pri ktorej spievali a tancovali všetci v hale, Poupata (1985), Pár přátel (1986) a klasická diskotékovka Celebration od skupiny Kool & The Gang z roku 1980.
      

Znova platilo – nesadajte si, aj tak vás tie večné – 30 a viac rokov staré hity postavia na nohy. A to polovica hľadiska bola určite mladšia ako hity, ktoré zneli z pódia. David nielen hral a spieval, ale aj zabával divákov, samozrejme nezabudol spomenúť aj vnúčika Sebastiana. Stálu popularitu Michala Davida a jeho hitov potvrdzuje aj jeho štvrté miesto v kategórii spevákov ankety Český slávik Mattoni 2014. Takže ahoj najneskôr 19. júna budúceho roku v pražskej O2 aréne na koncerte Michal David 55, kde bude jeho hosťom DJ Bobo.   
      

Slovenskej hudbe a interpretom patril večer v klube Nu Spirit na prvej festivalovej párty vydavateľstva Slnko Records s názvom Slnko Spirit. V zaplnenom klube sa zišli mladí ľudia, ktorí vyhľadávajú a podporujú kvalitnú slovenskú hudobnú produkciu. Rešpektované  vydavateľstvo odprezentovalo výber toho najlepšieho, čo pod značkou Slnko Records v tomto roku vyšlo. Bolo čo počúvať do neskorej noci, na dvoch pódiách sa predstavilo sedem kapiel, štyria dídžeji, krstili sa dva nové albumy. Postupne sa predstavili Hviezda, Zuzana Homolová, formácia Talent Transport, ktorá v rámci vystúpenia aj pokrstila nový album, kapela Zlokot, ktorá predstavila nový album Slowakische genius, Bad Karma Boy, Živé kvety, Katarzia, DJs Peter Bálik, Tomáš Sloboda, Magálová a Biba. 
      

Celých 13 rokov vydáva Slnko Records originálnu slovenskú hudbu práve pre ľudí, ktorí hudbu majú radi, denne ju počúvajú a hlavne, ako je to v prípade Slnka, ju aj podporujú. „Myslím si, že takúto akciu dlhujeme nielen našim kapelám, ale hlavne našim fanúšikom a poslucháčom,“ uviedla pre médiá vydavateľka Shina.
      

Vydavateľstvo Slnko Records si pre svoj najnovší projekt Moruša vybrala aj speváčka a skladateľka Jana Kirschner, hudobný projekt skladajúci sa z dvoch častí – Moruša: Biela a Moruša: Čierna vyšiel v minulom a tomto roku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies