Bratislava označila nelegálne bilbordy, niektoré označili omylom

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 10:07 • 2 min
Bratislava označila nelegálne bilbordy, niektoré označili omylom

BRATISLAVA – Bratislavská radnica cez víkend označila desiatky reklamných nosičov za nelegálnu reklamu a ich majiteľov tak vyzvala k odstráneniu. Medzi nimi sú aj bilbordy reklamnej spoločnosti Akzent Bigboard. Magistrát sa však v tomto prípade pomýlil a reklamné nosiče spoločnosti označil chybne. Agentúru SITA o tom informoval hovorca mesta Bratislava Stanislav Ščepán.

slovakia

left justify in out

Podľa Ščepána radnica cez víkend nalepila na takmer stovku reklamných zariadení výzvu na odstránenie nosiča vonkajšej reklamy. Prioritne ich magistrát umiestňoval na tie reklamné nosiče, ktoré neboli označené v súlade so zákonom, nebola na nich informácia o vlastníkovi a boli poškodené či zničené. „Niektoré z nosičov vonkajšej reklamy však boli označené nálepkou k odstráneniu nosiča vonkajšej reklamy chybne, pričom išlo o tie reklamné zariadenia vo vlastníctve spoločnosti, pri ktorých bolo možné vlastníka riadne identifikovať,“ priznal Ščepán. Išlo práve o firmu Akzent Bigboard. Technický riaditeľ spoločnosti Pavol Čery už v dnešnom vydaní denníka SME tvrdil, že spoločnosť prevádzkuje a užíva reklamné zariadenia v súlade s platnou legislatívou a predpismi SR. Obe strany sa preto v utorok popoludní stretli a situáciu riešili. 

 

Mesto a reklamná spoločnosť sa dnes na spoločnom rokovaní zhodli, že princíp odstraňovania reklamných zariadení zo stredových zelených pásov ciest je správny. Spoločnosť Akzent Bigboard je preto ochotná svoje reklamné nosiče, ktoré sa dnes nachádzajú v stredových pásoch, postupne odstrániť, informoval Ščepán. „Magistrát očakáva, že na výzvu zareagujú aj ostatné spoločnosti a v najbližších dňoch dôjde k dohode, aby zariadenia v blízkej budúcnosti odstraňovali samotné firmy, nie samospráva na úkor výdajov z verejného rozpočtu,“ dodal hovorca Bratislavy. Ostatné reklamné spoločnosti majú možnosť nelegálne reklamné pútače odstrániť do 15. augusta, ak tak neurobia, mesto ich chce odstrániť samo, avšak na náklady ich majiteľa. 

 

Samospráva už nejaký čas hľadá spôsob, ako znížiť počet reklamných zariadení v meste. V zákone zatiaľ oporu nemajú, skúsili sa preto s vlastníkmi reklamných nosičov dohodnúť na ich odstránení. Za posledné dva roky sa radnici po dohode s vlastníkmi reklamných pútačov podarilo odstrániť 239 reklamných zariadení a 189 informačných panelov. Zmizli aj desiatky nepovolených reklamných tabúľ z okolia križovatiek hlavných cestných ťahov. „Mesto bojuje s nelegálnou reklamou na svojich pozemkoch, ďalší vizuálny smog však zahlcuje Bratislavu v rámci čiernych reklamných nosičov na súkromných pozemkoch,“ dodal Ščepán.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies