Bratislava očakáva v tomto roku viac ako milión turistov

NETKY.SK • 7 August 2014, 13:35 • 2 min
Bratislava očakáva v tomto roku viac ako milión turistov

BRATISLAVA - Najväčšie mesto Slovenska môže v tomto roku navštíviť viac ako milión turistov. Pre TASR to povedal riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov, doterajší vývoj návštevnosti počas letných mesiacov naznačuje, že hlavné mesto by v roku 2014 mohlo navštíviť viac ako milión turistov. "Táto hranica môže byť dosiahnutá aj vďaka tomu, že dve tretiny turistov sú zo zahraničia a jednu tretinu tvoria domáci návštevníci," informoval Andrassy. Ako ďalej uviedol, za prvých sedem mesiacov navštívilo Bratislavu viac ako 600-tisíc hostí. V minulom roku to bolo takmer 950.000 turistov, pričom väčšinu tvorili zahraniční návštevníci. Dlhodobo najväčší záujem o návštevu mesta majú podľa riaditeľa kancelárie primátora Bratislavy Česi, Nemci a Rakúšania. "Samospráva si na zvýšenom záujme turistov  môže polepšiť pri výbere dane za ubytovanie a do mestského rozpočtu môžu smerovať bezmála tri milióny eur," spresnil Andrassy. 
     

Tvrdí, že najviac informácií o slovenskej metropole a živote v meste získavajú návštevníci z internetu, kde môžu prostredníctvom elektronickej atrakcie Virtuálna Bratislava obdivovať panoramatické zábery mesta.
     

"Turisti môžu aj v prebiehajúcej sezóne využívať projekt Bratislava City Card, vďaka ktorému získavajú zľavy pri vstupoch do galérií, múzeí či pri cestovaní verejnou dopravou. Mesto poskytuje aj počas tohtoročnej sezóny návštevníkom turistické informácie v troch informačných centrách na letisku M.R. Štefánika, na Hlavnej stanici a v centre mesta," dodal Andrassy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona