Bratislava obstála pri kontrole hospodárenia s financiami

NETKY.SK • 26 Január 2017, 11:34 • 2 min
Bratislava obstála pri kontrole hospodárenia s financiami

BRATISLAVA - Hlavné mesto obstálo pri kontrole hospodárenia s verejnými financiami. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová, Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) nezistil v tejto oblasti žiadne závažné porušenia a nakladanie s verejnými financiami hlavného mesta SR Bratislavy v roku 2015 bolo v súlade s platnými zákonmi a všeobecne záväznými právnymi predpismi.

slovakia

left justify in out

Skokanová zároveň uviedla, že predmetom kontroly bol rozpočet mesta, záverečný účet mesta, dodržiavanie všeobecne záväzných právnych predpisov pri hospodárení s verejnými prostriedkami, nakladanie s majetkom mesta, plnenie opatrení z predchádzajúcich kontrol a vnútorný kontrolný systém. NKÚ skontroloval tiež plnenie opatrení hlavného mesta, vyplývajúcich z predošlej kontroly stavu verejných financií a majetku mesta, ktorá bola v roku 2013. Kontrola mesta bola od 26. augusta do 8. decembra 2016.

 

V protokole o výsledku kontroly je uvedené, že posúdením všetkých súčastí tvoriacich vnútorný kontrolný systém mesta bolo zistené, že hlavné mesto malo pri výkone samosprávy vytvorený primerane účinný systém kontroly a vhodné organizačné, finančné, personálne a materiálne podmienky na jeho nezávislý výkon. Kontrolóri zistili len niekoľko nedostatkov formálneho a administratívneho charakteru, na základe ktorých hlavné mesto aktuálne prijíma potrebné opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies