Bratislava obnoví električkovú trať na hlavnú stanicu

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 14:11 • 2 min
Bratislava obnoví električkovú trať na hlavnú stanicu

BRATISLAVA - Mesto Bratislava pripravuje obnovu električkovej trate na Štefanovičovej ulici v úseku medzi Radlinského a Kýčerského ulicou. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

slovakia

left justify in out

Ako vysvetlila bratislavská hlavná dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová, s modernizáciou začnú 1. júna a ukončia ju koncom augusta tohto roka. „So zhotoviteľom stavby aj s projektantom rokujeme o konečnom riešení električkovej trate, nechceme totiž, aby sa opakovali chyby z Dúbravky,“ doplnila hlavná dopravná inžinierka.

 

Podľa Skokanovej pôvodný projekt obsahoval technické chyby, ktoré musia odstrániť. „Modernizácia trate bude v letných mesiacoch, čo je výhodou, počas prázdnin jazdí menej cestujúcich,“ vyjadrila sa dopravná inžinierka. Električkovú dopravu počas výluky nahradia autobusovou dopravou, cestujúcich budú o náhradných trasách informovať. Cieľom modernizácie električkových tratí je zlepšiť kvalitu mestskej hromadnej dopravy pre cestujúcich komfortnými nástupišťami, vybavenými informačným systémom a lepším prepojením jednotlivých druhov dopravy.

 

Projekty modernizácie električkových tratí mesto pripravuje v súlade so schválenou Koncepciou rozvoja mestskej hromadnej dopravy v Bratislave. V pláne je aj obnova Karloveskej, Ružinovskej a Vajnorskej električkovej radiály.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona