Bratislava-Nové Mesto bude v roku 2016 hospodáriť s vyše 21 miliónmi

NETKY.SK • 15 December 2015, 12:07 • 2 min
Bratislava-Nové Mesto bude v roku 2016 hospodáriť s vyše 21 miliónmi

BRATISLAVA – Poslanci miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Bratislava-Nové Mesto na dnešnom rokovaní schválili rozpočet na budúci rok vo výške 21 725 072 eur.

slovakia

left justify in out

Rozpočet predpokladá bežné príjmy a rovnako aj bežné výdavky 16 281 756 eur, kapitálové príjmy rozpočtujú v Novom Meste na 1 455 240 eur a kapitálové výdavky na 5 368 316 eur. Rozdiel medzi výdavkami a príjmami kapitálového rozpočtu riešia prostredníctvom príjmových finančných operácií. Za rozpočet hlasovalo 21 z 22 prítomných poslancov, jeden sa hlasovania zdržal. „V bežných výdavkoch kopírujeme tento rok, zmena je v tom, že viac peňazí dáme na deti v škôlkach, viac detí chodí na obedy, viac detí je v školských kluboch, v budúcom roku tak na deti dáme o 200-tisíc eur viac,“ povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.


Nové Mesto v budúcom roku plánuje investovať do vzdelávania v rámci bežných výdavkov 7,6 milióna eur, v rámci kapitálových výdavkov je to suma 1,3 milióna eur. Na rekonštrukciu budovy novomestskej Základnej školy Sibírska vyčlenili poslanci 24-tisíc eur, 97-tisíc je na rekonštrukciu kuchyne na Základnej škole Riazanská. Na výbeh pre psov plánuje v budúcom roku mestská časť investovať 15-tisíc eur, na revitalizáciu parku na Račianskom mýte pôjde 35-tisíc eur, na modernizáciu a obnovu detského ihriska na Plzenskej ulici schválili poslanci 55-tisíc eur. Sumu 87-tisíc eur investujú v mestskej časti do rekonštrukcie športoviska na Kramároch a 48-tisíc eur vyčlenili v bratislavskom Novom Meste na revitalizáciu prírodného kúpaliska Kuchajda.


Na cestnú dopravu, výstavbu, opravu miestnych komunikácií a investičné akcie pôjde v novom roku 163 500 eur. Na vytvorenie športparku JAMA vyčlenili novomestskí poslanci zo svojho rozpočtu 920-tisíc eur. Celkom tento športpark stojí 1,8 milióna eur, ďalšie peniaze na tento projekt budú z nórskych fondov. „Návrh rozpočtu prešiel komisiami aj miestnou radou. Od občanov neprišli v stanovenej lehote žiadne pripomienky. Mali sme stretnutia aj s aktivistami aj občianskymi združeniami, vyjadril sa k nemu aj miestny kontrolór. Snažili sme sa zapracovať maximum požiadaviek, aj budovanie cyklotrás, pridávali sme prostriedky aj na participatívny rozpočet,“ pripomenul novomestský vicestarosta Stanislav Winkler.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies