Bratislava na zimnú údržbu ciest vyčlenila 5,5 milióna eur

NETKY.SK • 21 November 2014, 14:17 • 2 min
Bratislava na zimnú údržbu ciest vyčlenila 5,5 milióna eur

BRATISLAVA - Bratislavská radnica má na údržbu ciest počas nadchádzajúcej zimnej sezóny vyčlenených 5,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Za vyčlenené peniaze sa bude starať o cesty I. a II. triedy a prejazdné úseky, o námestia, verejné priestranstvá, lávky a mosty, ale aj o zastávky MHD a priechody pre chodcov v Bratislave. Vozidlá zimnej údržby i pracovníci budú v pohotovosti od 10. decembra. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová.

 

O zjazdnosť ciest sa bude počas zimy starať 54 sypačov s pluhom a snehová fréza. V pohotovosti bude aj 89 pracovníkov. Podľa Rodinovej posypový materiál si zabezpečuje dodávateľ. Zatiaľ má na zimu pripravených 5 000 ton posypovej a 2 700 ton zvlhčovacej soli, 250 ton solmagu, 850 ton zvlhčeného solmagu a dve tony kamennej drviny. Ako dodala, spotreba posypového materiálu bude závisieť od vývoja počasia. Na neodhrabané či nezjazdné cesty budú môcť obyvatelia cez zimu upozorniť radnicu na linke call centra - na telefónnom čísle 02/17100. Rovnako ako po minulé roky bude linka v 24-hodinovej nepretržitej prevádzke. 

 

Hlavné mesto zabezpečuje zimnú údržbu na cestách I. a II. triedy a prejazdných úsekoch ciest. Udržuje aj námestia, verejné priestranstvá, lávky a mosty. Stará sa tiež o 249 zastávok MHD a 1 228 priechodov pre chodcov. O cesty III. a IV. triedy sa už starajú jednotlivé mestské časti, ktoré majú tieto cesty v správe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies