Bratislava môže spustiť električky na trati Jesenského-Štúrova

NETKY.SK • 27 Október 2015, 21:44 • 2 min
Bratislava môže spustiť električky na trati Jesenského-Štúrova

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj podpísal povolenie Hlavnému mestu SR Bratislave na spustenie električkovej dopravy na trati Jesenského – Štúrova.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavského kraja Veronika Beňadiková s tým, že kraj má od dnešného popoludnia v rukách všetky potvrdenia od mesta Bratislava a odborné stanovisko dopravnej polície, ktoré zabezpečujú bezpečnosť cestujúcich.

 

Električky na trase Jesenského - Štúrova mali začať jazdiť v utorok 20. októbra. Po ukončení prác na električkovej trati Mostová - Jesenského a úspešných technicko-bezpečnostných skúškach požiadal bratislavský magistrát a Dopravný podnik Bratislava (DPB) Bratislavský samosprávny kraj o vydanie rozhodnutia o spustení jej prevádzky.

 

Technicko-bezpečnostná skúška sa uskutočnila vo štvrtok 15. októbra, trvala približne dve hodiny. Zásadným problémom však boli chýbajúce stanovisko dopravnej polície, chýbajúce dopravné značenie či neistá bezpečnosť nielen cestujúcich v prostriedkoch Mestskej hromadnej dopravy pri výstupe a nástupe v tomto úseku, ale najmä peších, pohybujúcich sa v priestore električkovej trate.

 

Modernizácia električkového triangla Jesenského - Štúrova je súčasťou projektu prestavby Starého mosta a budovania prvej časti električkovej trate do Petržalky. Prestavba Starého mosta je spolu s vybudovaním električkovej trate zo Šafárikovho námestia po Bosákovu ulicu súčasťou prvej etapy budovania Nosného dopravného systému v Bratislave. Projekt bude stáť 58,8 milióna eur bez DPH a je financovaný z eurofondov. Na financovaní projektu sa 85 percentami podieľa Európska únia, desať percent prispeje štát a päť percent zaplatí mesto Bratislava. Podmienkou je, že projekt musí byť dokončený a vyfakturovaný do konca roka 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona