Bratislava má trojčatá tigra bieleho, matka ich rodila šesť hodín

NETKY.SK • 5 Február 2013, 08:08 • 2 min
Bratislava má trojčatá tigra bieleho, matka ich rodila šesť hodín

Bratislava má trojčatá tigra bieleho, matka ich rodila šesť hodín - Zaujímavosti Bratislavská ZOO predstaví v piatok 8. februára novinárskej obci tri nové biele tigre, ktoré sa samici Shilang narodili 11.

slovakia

left justify in out

img

Bratislavská ZOO predstaví v piatok 8. februára novinárskej obci tri nové biele tigre, ktoré sa samici Shilang narodili 11. decembra. Pre TASR to uviedla riaditeľka ZOO Miloslava Šavelová.

"Tri mláďatá bieleho tigra, dve samičky Adisa, Asira a jeden samček Adžaj sú zdravé, životaschopné a matka sa o nich vzorne stará," povedala s dodatkom, že 13. januára tigríky po prvýkrát ochutnali hovädzie mäso a odvtedy sa pravidelne usilujú ujedať mäso z obeda svojej matky.

Otcom mláďat je desaťročný samec Achilles (nar. 10. mája 2002), ktorý prišiel do ZOO Bratislava 8. novembra 2006 zo ZOO Liberec. Matkou je samica Shilang (nar. 27. augusta 2005), ktorá pochádza zo ZOO Cerza-Lisieux vo Francúzsku a do bratislavskej ZOO prišla 27. októbra 2006. Shilang sa stala matkou už po štvrtýkrát.

"Pôrod začal o 9.00 h., prvé mláďa sa narodilo o 10.09 h., druhé o 11.12 h. a tretie približne o 15.00 h. Prvýkrát sa mláďatá napili o 16.45 h.," vypočítava Šavelová. Prvé váženie sa uskutočnilo 15. decembra 2012, Asira vážila 1400 gramov, Adisa 1330 gramov, Adžaj 1410 gramov. Aktuálne vážia okolo šesť a pol kilogramu.

Na slávnostné fotenie prídu tigríky podporiť hráči Volley Teamu UNICEF Bratislava, ktorí s bratislavskou ZOO dlhodobo spolupracujú a našli v nej "živé prevedenie vlastného maskota - bieleho tigra Achillesa"."Hráči Volley Teamu získali počas víkendu cennú trofej - Slovenský pohár, už druhýkrát v rade, čo nemá v takej krátkej existencii volejbalových klubov na Slovensku obdobu. Ich radosť na oslavu je tak popri narodení tigríčat dvojnásobná," podčiarkla Šavelová.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona