V Bratislavskom kraji opäť ocenili najlepšie obnovené objekty tradičnej architektúry

NETKY.SK • 28 November 2017, 17:44 • 2 min
V Bratislavskom kraji opäť ocenili najlepšie obnovené objekty tradičnej architektúry

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) po ôsmy raz ocenil najlepšie obnovené objekty tradičnej architektúry. Najviac ľudí hlasovalo za kostol sv. Jakuba vo Štvrtku na Ostrove.

slovakia

left justify in out

Súťaž pod názvom Ocenenie za príkladnú obnovu má dve kategórie, v ktorých nominované objekty súťažia o Ocenenie verejnosti a Ocenenie odbornej poroty. V kategórii Ocenenie odbornej poroty rozhodla porota na základe odborných kritérií po obhliadke nominovaných objektov a cenu si odnieslo šesť obnovených objektov - kostol sv. Jakuba vo Štvrtku na Ostrove, revitalizácia okolia Pustého kostolíka vo Svätom Jure, vila Etelka v Modre-Harmónii a rodinné domy v Kuchyni, vo Vajnoroch a Vysokej pri Morave. V kategórii Ocenenie verejnosti mohli ľudia hlasovať za nominácie prostredníctvom internetovej stránky; víťazom sa stal objekt s najvyšším počtom hlasov, ktorým bol kostol sv. Jakuba vo Štvrtku na Ostrove.


Cieľom súťaže je popularizácia témy obnovy tradičnej architektúry a poukázanie na skutočnosť, že kvalita prostredia, v ktorom žijeme, a starostlivosť oň je záležitosťou celej spoločnosti. Do súťaže mohol ktokoľvek navrhnúť akýkoľvek obnovený objekt historického stavebného fondu, ktorý postavili do roku 1950. Či je objekt národnou kultúrnou pamiatkou nebolo určujúce.

 

BSK vyhlasuje súťaž v spolupráci s občianskym združením Academia Istropolitana Nova a Prvou stavebnou sporiteľňou. Ako ďalej informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman, výsledky vyhlásili v utorok vo Svätom Jure.

.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona