Bratislava je svojím zázemím odborníkov atraktívna

NETKY.SK • 30 Júl 2012, 20:49 • 2 min
Bratislava je svojím zázemím odborníkov atraktívna

Bratislava je svojím zázemím odborníkov atraktívna - Priemysel Spoločnosť CAPCO v máji otvorila nové nearshore centrum v Bratislave. Za posledných 14 rokov sa stala vedúcou poradenskou spoločnosťou zameranou výhradne na finančný sektor.

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť CAPCO v máji otvorila nové nearshore centrum v Bratislave. Za posledných 14 rokov sa stala vedúcou poradenskou spoločnosťou zameranou výhradne na finančný sektor. Capco je globálny poskytovateľ poradenstva v oblasti integračných a transformačných služieb. Tvorí, buduje a riadi špecifické technológie pre banky a iné inštitúcie. Na konci roku 2010 bolo Capco prevzaté spoločnosťou FIS, svetovým lídrom v oblasti technológií pre finančný sektor. Vďaka tomuto partnerstvu Capco získalo potenciál stať sa lídrom na trhu. V súčasnosti ponúka kariérne príležitosti pre kvalifikovaných ľudí z oboru. Riaditeľom novej pobočky v Bratislave sa stal Claus Hintermeier. Má vyše 15-ročné skúsenosti vo finančnom sektore so zameraním na kapitálové trhy a bankovníctvo, podieľal sa na riadení nearshore operácií v Bratislave, Prahe a Bukurešti. Hovorí o tom, prečo je Slovensko atraktívna krajina pre vznik nearshore centra a čo všetko spoločnosť ponúka svojim budúcim zamestnancom.
Prečo je Capco zamerané výhradne na odvetvie finančných inštitúcií? Už od nášho vzniku si na rozdiel od mnohých konkurentov pevne stojíme za tým, že nechceme byť konzultantská firma zameraná na množstvo odvetví. Namiesto toho sme sa rozhodli orientovať výhradne na oblasť finančných služieb. Vďaka tomu sme schopní poskytovať klientom špecializovanú expertízu a ponúknuť profesionálnych konzultantov, ktorých hlavnou devízou je predošlá pracovná skúsenosť v obore. Ak s klientom riešia istý problém, sú okamžite schopní identifikovať príčinu a navrhnúť riešenie.
Aký bol dôvod otvorenia novej pobočky? Naším cieľom je vytvoriť v Bratislave nearshore centrum so zázemím špecialistov, ktorí sú schopní pomôcť klientom prispôsobiť sa regulačným zmenám, ktorými momentálne bankový sektor prechádza.
Prečo vnímate Bratislavu ako optimálne miesto na ďalší rozvoj spoločnosti? Nižšie náklady, vysoko kvalifikovaná pracovná sila a relatívna blízkosť k západnej Európe robia Slovensko atraktívnou lokalitou pre IT a poradenské služby v rámci nearshore konceptu. Je to ideálne miesto, ktoré ponúka stabilitu vďaka členstvu v Európskej menovej únii a má priaznivú regulačnú politiku.
Aké má Capco v Bratislave plány? Do konca roka 2012 sa chystáme zamestnať na plný úväzok 50 odborníkov. Našou snahou bude v nasledujúcich rokoch pokračovať v tomto trende a dosiahnuť stav viac ako sto zamestnancov. Krátkodobým cieľom je začleniť konzultantov novej bratislavskej pobočky do západoeurópskych projektov a vybudovať samostatnú značku „Capco Bratislava“. Ďalším krokom našej stratégie je presunúť projekty na nearshore bázu a poskytovať služby z Bratislavy s minimálnym množstvom služobných ciest. Z dlhodobého hľadiska sa chystáme vstúpiť na stredoeurópsky trh s využitím znalostí o lokálnom prostredí a na základe postupného budovania vzťahov.
Prinesie Capco na lokálny trh niečo nové? Capco je jedinou konzultantskou spoločnosťou zameranou výhradne na finančný sektor na slovenskom trhu. Z hľadiska prístupu k poradenstvu je Capco výnimočné vďaka budovaniu portfólia vysoko kvalifikovaných špecialistov, ktorí sú schopní podieľať sa na komplexných programoch.
Ľudí z bankového odvetvia, ktorí hľadajú nové pracovné príležitosti, sme na doterajších pohovoroch zaujali. Stret dopytu potenciálnych zamestnancov a ponuky z našej strany vnímame veľmi pozitívne.
Prečo by sa mali talentovaní odborníci rozhodnúť práve pre vás? Profesionáli z bankového sektora by to mali vnímať ako skvelú príležitosť získať novú perspektívu. V súčasných nestabilných časoch spôsobených novými reguláciami, sú banky nútené postupne zavádzať mnohé zmeny. To vytvára obchodné príležitosti pre konzultantské spoločnosti akou je Capco. Pre kvalifikovaných odborníkov z finančného sektora sme tak momentálne atraktívnou alternatívou. IT špecialisti, ktorí vnímajú svoj nevyužitý potenciál a nudí ich aktuálna práca, môžu u nás nájsť zaujímavé uplatnenie. Dostanú sa do prostredia, v ktorom sú projekty zamerané z viac ako 80% na IT.
V prípade otázok kontaktujte career.slovakia@capco.com alebo navštívte www.capco.com.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies