Bratislava je priamo letecky spojená s Jerevanom

NETKY.SK • 19 Január 2011, 08:31 • 2 min
Bratislava je priamo letecky spojená s Jerevanom

Bratislava je priamo letecky spojená s Jerevanom - Doprava Arménska letecká spoločnosť Armavia oficiálne otvorila spojenie medzi Bratislavou a Jerevanom. Linka bude prevádzkovaná raz týždenne, a to v pondelok s odletom z Bratislavy o 23.

slovakia

left justify in out

img

Arménska letecká spoločnosť Armavia oficiálne otvorila spojenie medzi Bratislavou a Jerevanom. Linka bude prevádzkovaná raz týždenne, a to v pondelok s odletom z Bratislavy o 23.05 h a príletom do metropoly Arménska o 5.30 h. Z Jerevanu bude lietadlo vzlietať taktiež každý pondelok o 21.20 h s príletom o 22.05 h.

Nové spojenie môžu cestujúci využiť od budúceho pondelka, 24. januára s tým, že letenky sa dajú zakúpiť cez internetovú stránku dopravcu alebo pomocou jeho call centra. Spoločnosť bude na linke využívať lietadlo typu Airbus A.319 s kapacitou 134 miest, z čoho 8 je určených pre biznis cestujúcich.Aktuálne sa cena jednosmernej letenky podľa armavia.am pohybuje od 182 USD (136,73 eura) až do 755 USD za najvyššiu triedu. "Dopravca plánuje spojenie prevádzkovať celoročne a v prípade úspešnosti linky od apríla avizuje pridanie druhej frekvencie v piatok," konštatuje v stanovisku pre médiá hovorkyňa letiska M. R. Štefánika - Airport Bratislava (BTS) Dana Madunická.Linku 17. januára otvorili predstavitelia spoločnosti Armavia, ktorí prileteli na bratislavské letisko. "Sme veľmi radi, že po relatívne dlhom období sme dnes oficiálne otvorili priame letecké spojenie Jerevanu s Bratislavou. Verím, že na našej linke už od budúceho pondelka privítame prvých obchodných cestujúcich a turistov, ktorí budú chcieť osobne spoznať krásy Slovenska a v opačnom smere tých, ktorých lákajú bohaté dejiny nášho národa," uviedol generálny riaditeľ dopravcu Norayr Belluyan."Považujem za potešujúce, že sa sieť našich destinácií začína rozširovať aj smerom na kaukazský región. Linka do Jerevanu bude jednou z najdlhších pravidelných liniek, ktorú budeme mať v ponuke," dodal predseda predstavenstva BTS Maroš Jančula. Podotkol, že otvorenie tejto linky je výsledkom viacročných rokovaní, ktoré vyvrcholili podpisom dohody medzi SR a Arménskou republikou o leteckých dopravných službách.Vstupom arménskeho dopravcu na slovenský trh stúpol počet leteckých spoločností poskytujúcich pravidelné letecké spojenia z Bratislavy počas tohtoročnej zimnej letovej sezóny na šesť. Ide o prepravcov Armavia, Czech Airlines, Danube Wings, LOT Polish Airlines, Ryanair a Sun D'Or International.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies