Bratislava Fashion Weekend nahradí podujatie Fashion Live!

NETKY.SK • 9 Október 2013, 17:09 • 2 min
Bratislava Fashion Weekend nahradí podujatie Fashion Live!

BRATISLAVA - Nedávno zrušený Bratislava Fashion Weekend, ktorý sa mal konať v dňoch 3. až 6. októbra, nahradí podujatie Fashion Live! Slovak Fashion Week Initiative.

slovakia

left justify in out

Organizovať ho budú slovenskí módni návrhári a značky s podporou organizácie Slovak Fashion Council (SFC) a spoločnosti OLO-dressing. Dizajnéri budú mať teda možnosť odprezentovať dlho pripravované kolekcie a ukázať nadšenie pre prácu. "Fashion Live! je platforma, ktorá vznikla na základe zrušenia Bratislava Fashion Weekendu 2013 a z podnetu a iniciatívy nás dizajnérov: Borisa Hanečku, Marcela Holubca W, Lukáša Kimličku, Petry Poórovej, Ľubice Poncik, Lenky Sršňovej, Jany Kuzmovej a značiek Inperia a La Femme," povedal v mene dizajnérov na dnešnej tlačovej konferencii Marcel Holubec.

SFC vraj vstúpil do projektu Fashion Live!, pretože chce podporiť slovenskú módnu scénu a nedokáže sa nečinne prizerať na zmarené príležitosti. "SFC dva roky systematicky pracuje a vysoko profesionálne pristupuje k podpore slovenského odevného priemyslu, a teda rozhodnutie podporiť dizajnérov na domácej pôde považuje za samozrejmé," povedala predstaviteľka organizácie Dana Kleinert. "Počas fungovania SFC vytvorilo príležitosti pre viac ako 17 dizajnérov a módnych značiek prezentovať sa na London Fashion Week a Vienna Fashion Week. Získavajú tak pracovné skúsenosti a príležitosti v profesionálnom prostredí. Bratislava nesmie o takúto šancu prísť," dodala. 

Podporiť slovenských dizajnérov sa okrem SFC rozhodla aj Olo Křížová, ktorá s nimi úzko spolupracuje a podieľala sa aj na prípravách ostatných dvoch ročníkov Bratislava Fashion Weekend. "Vzhľadom na moju dlhoročnú spoluprácu so slovenskými dizajnérmi som sa spoločne s nimi a SFC rozhodla pokračovať v budovaní povedomia módnej scény na Slovensku," vysvetlila. Doterajšia intenzívna spolupráca na projekte ju vraj utvrdila v tom, že na Slovensku je prítomný kvalitný módny dizajn s osobitným a neopakovateľným výrazom. Zrušenie významnej profesionálnej akcie bez iného riešenia by v tejto chvíli podľa nej malo veľmi zlý dopad na všeobecné vnímanie lokálnej tvorby ako doma, tak aj v zahraničí. 

Podujatie Fashion Live!, ktoré sa uskutoční v dňoch 25. až 27. októbra, je nultým ročníkom Slovak Fashion Week. Prívlastok nultý používajú organizátori preto, lebo v krátkom čase nebolo možné zorganizovať akciu podobnú podujatiam európskych rozmerov. Už v piatok 25. októbra o 19:00 odštartuje Fashion Live! úvodná Black&White Opening Party, ktorá sa bude konať v bratislavskom centre Kontakt. Samotné módne prehliadky sa uskutočnia pod názvom Black Stage v sobotu a nedeľu v priestoroch Starej tržnice. Okrem toho sa návštevníci môžu tešiť aj na dizajnérske showroomy, ktoré budú dostupné počas celého trvania akcie v spomínanom centre Kontakt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies