Dopravný podnik: Električky v Bratislave budú jazdiť častejšie ako metro

NETKY.SK • 30 September 2019, 12:28 • 2 min
Dopravný podnik: Električky v Bratislave budú jazdiť častejšie ako metro

BRATISLAVA – Električky v Bratislave majú jazdiť častejšie ako metro. Deklaruje to Dopravný podnik Bratislava (DPB) s tým, že na najdôležitejších tratiach začnú jazdiť v intervale dve minúty.

slovakia

left justify in out

"Prvou traťou, na ktorej posilnený režim skúšame, je Račianska radiála, kde sme v rannej špičke zvýšili počet spojov až na dvojnásobok. Počas jedinej hodiny tu vypravíme až 30 spojov," informuje dopravca na sociálnej sieti.

 

DPB sľubuje električky s vysokou kapacitou a mimoriadne hustým intervalom. "Jazdiť budú takmer tesne za sebou. Častejšie ako metro by sme chceli po skončení rekonštrukcie premávať aj do Karlovej Vsi a po predĺžení trate na koniec Petržalky aj na najväčšie slovenské sídlisko," podotkol podnik.

 

img

 

Električky majú podľa neho oproti ostatným druhom dopravy výhodu v tom, že nikdy neuviaznu v zápchach a cesta v nich je počas špičky najrýchlejšia.

 

"Vo veľmi hustých intervaloch budú premávať električky aj na ostatných tratiach, kde počítame s intervalom iba štyri minúty. Uvažujeme aj nad možnosťou doplniť v budúcnosti vozový park o vysokokapacitné možno až 50 metrov dlhé vozidlá, ktoré by ešte viac posilnili kapacitu na vyťažených tratiach," spresnil manažér PR a marketingu DPB Martin Žarnovický.

 

V minulosti dopravca testoval prevádzku až trojvozňovej súpravy električky, ktorá mala o 50 percent väčšiu kapacitu než bežné súpravy v súčasnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies