Bratislava chce predať Twin City pozemky a budovy na Nivách

NETKY.SK • 26 September 2013, 07:10 • 2 min
Bratislava chce predať Twin City pozemky a budovy na Nivách

BRATISLAVA – Hlavné mesto plánuje za vyše 2,5 milióna eur predať spoločnosti Twin City pozemky a budovy v okolí autobusovej stanice na Mlynských Nivách. Nehnuteľnosti budú súčasťou projektu výstavby polyfunkčného centra Twin City, v rámci ktorej sa má vybudovať aj nová autobusová stanica. Predaj dnes mali schvaľovať bratislavskí mestskí poslanci, materiál však primátor Milan Ftáčnik na začiatku rokovania stiahol.

slovakia

left justify in out

Súčasťou predaja je objekt na Svätoplukovej ulici, ďalšia budova na Mlynských Nivách a priľahlé a zastavané pozemky s garážami. V budove na Svätoplukovej dnes sídli bratislavské pohrebníctvo Marianum. Mestská príspevková organizácia tam má priestory pre administratívu či sklady a v objekte zamestnáva 40 ľudí. Ďalšie priestory prenajíma. Do dvoch rokov od predaja budovy by sa musela z objektu vysťahovať, inak Bratislava zaplatí firme dvojtisícovú pokutu za každý deň omeškania, uvádza sa v podmienkach kúpy. Hlavné mesto vraj už hľadá pre Marianum nové priestory, kde by organizáciu mohlo presťahovať. Umiestniť ju chce do niektorej zo svojich budov, alebo kúpiť či prenajať pre pohrebníctvo nový objekt. Marianum je aj správcom objektu na ulici Mlynské Nivy, kde tiež priestory prenajíma. 

Spoločnosť Twin City by mala mestu za pozemky a budovy zaplatiť v dvoch splátkach. Prvú časť vo výške 1.586.722 eur by mala zaplatiť mestu do 30 dní od podpísania kúpnej zmluvy. Zvyšný milión by zase mala uhradiť do 30 dní odo dňa, keď mesto firme predloží výzvu na úhradu spolu s listinami preukazujúcimi, že došlo ku konečnému vyrovnaniu sporu. Na okresnom súde totiž beží spor o určenie povinnosti uzavrieť zmluvu o prevode vlastníctva bytu. Nájomca jedného z priestorov na ulici Mlynské Nivy sa dožaduje, aby bola zmluva o prevode bytu uzavretá práve s ním. Kedy sa spor skončí, mesto nevie predpokladať, možno sa dohodne mimosúdne. Na niektorých pozemkoch sa rovnako nachádzajú garáže, vlastníci však podľa mesta prednostné právo na odkúpenie pozemkov nemajú. Ak Bratislava podmienky do roka nesplní, zmluva sa od začiatku ruší, uvádza sa v kúpnych podmienkach.

Polyfunkčný projekt Twin City má vyrásť na hranici bratislavského Starého Mesta a Ružinova. Stavbu, ktorú plánuje investor HB Reavis postaviť na mieste bývalej priemyselnej zóny, má tvoriť komplex administratívnych budov a neskôr aj nákupné centrum a nová autobusová stanica. Tej by sa mohli Bratislavčania podľa posledných vyjadrení spoločnosti dočkať v roku 2017. Celý koncept Twin City by mal zabrať 185.000 m2 a ponúknuť 4100 parkovacích miest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona